Giene te Gronde (l) en Adrie Bengevooord van de VVV Winterswijk: ''Flinke stijging van het aantal bezoekers'.
Giene te Gronde (l) en Adrie Bengevooord van de VVV Winterswijk: ''Flinke stijging van het aantal bezoekers'. (Foto: Lineke Voltman)

Zomer in Winterswijk: topdrukte bij VVV

De komende weken gaat de Winterswijkse Weekkrant het zomergevoel benadrukken onder de titel 'Zomer in Winterswijk'. Wat houdt de Winterswijkers bezig deze zomer en hoe zit het met het toerisme? Voor het laatste kun je uiteraard het beste beginnen bij de VVV Winterswijk.

(door Lineke Voltman)

Winterswijk - Gienne te Gronde, vestigingsleider van de VVV, valt maar meteen met de deur in huis. "Het is ontzettend druk in Winterswijk. Mede door het mooie weer hebben we bij de VVV vanaf april al een flinke stijging in het aantal bezoekers. In dit kwartaal hebben we al ruim 450 bezoekers méér dan in dezelfde periode van 2017. Voor Winterswijk is dit fantastisch, met name voor de lokale economie. Hetzelfde geluid horen we bij recreatieondernemers en horeca en we merken het ook hier in de winkel."

"De bezoekers zijn enthousiast over de ontvangst in Winterswijk en het prachtige landschap. Er is hier ook veel te beleven, de activiteitenkalenders puilen uit van de verschillende activiteiten." Vrijwilligerscoördinator Adrie Bengevoord kan dit alleen maar beamen: "Iedere dag is wel er iets te doen. Onlangs hebben we weer de Winterswijkse Fietsvierdaagse gehad met een record-aantal deelnemers. Alle campings, zowel de grote als de kleine, stonden bomvol. Waar veel vraag naar is zijn onze fiets- en wandelroutes, waarbij je op heel bijzonder plekken komt en natuurlijk de dorpswandelingen van het Gilde zijn erg gewild.''

Kabouterroute
Binnenkort komt de VVV met een nieuwe activiteit voor het hele gezin: de Kabouterroute. Te Gronde: "Een wandelroute in het centrum, die gelopen wordt aan de hand van kabouterdeurtjes, waarachter Winkie-kabouters wonen. Een aantal daarvan zijn Winterswijkers, die we hiermee in het zonnetje willen zetten. Zo is er een kabouter Dé (Hijink) die veel betekend heeft voor Winkiestad, maar ook kabouter Piet (Mondriaan) en kabouter Myrthe (van Bijzonder Gewoon) zijn aanwezig. Deze kabouters staan ook centraal voor een grote groep vrijwilligers die hetzelfde werk doen. In totaal zijn circa. 50 deurtjes geplaatst, die gemaakt zijn door mensen van zorgboerderij D'n Olden Gaorden. Er wordt een boekje uitgegeven, opgemaakt door de firma Holders, met tekeningen van Erwin Vreeman en gedichtjes van Joske Elsinghorst.''

Meer berichten