deee
deee (Foto: )

Roparun schenkt bewegingsbanken aan oncologie-afdeling SKB

Winterswijk - De leden van het Winterswijkse Roparunteam hebben afgelopen Pinksteren zo'n 30.000 euro bij elkaar gelopen en gefietst. In eerste instantie is dat overhandigd aan de landelijke organisatie van Roparun (strijd tegen kanker). Vervolgens kunnen lokale organisaties aangeven waar ze het geld voor willen aanwenden.

Een belangrijk deel, om en de nabij 20.000 euro, is naar Streekziekenhuis Koningin Beatrix gegaan, afdeling Oncologie. Voor vier stoelen, waarin patiënten soms uren zitten als ze een chemokuur ondergaan, is er een opzetstuk aangeschaft, waardoor er tijdens de kuur kan worden gefietst, met instelbare weerstand. Gebleken is dat bewegen goed is voor, tijdens en na de kuur. Ook hebben patiënten daarna minder last van zware benen. Het ontspant en leidt af. Naast die aanschaf is het budget ook bedoeld voor de ontwikkeling van een beweegapp door het SKB. Hierop wordt het bewegen bijgehouden en beweegadvies afgestemd.
Op de foto het moment waarop de fiets officieel in gebruik wordt genomen. Vlnr: Marco König, Enid Peters, Ruud Storck, Robert Berg (fietsend in stoel), Hester van Dijk, Lotte Toebes en Ruth van der Meulen.Foto/tekst: Han van de Laar

Meer berichten