Robert 'schiet' met een confettikanon, onder grote belangstelling, het speelplein van de Stegemanschool open. Foto n tekst: Han van de Laar
Robert 'schiet' met een confettikanon, onder grote belangstelling, het speelplein van de Stegemanschool open. Foto n tekst: Han van de Laar (Foto: )

Nieuw en kleurrijk speelplein Stegemanschool

Met een flinke knal ging het confettikanon af. Zowel Mede uit groep 1 als Robert uit groep 8 schoten tegelijk hun kanon af. Daarmee was onder het toeziend oog van de 220 kinderen en veel ouders, het vernieuwde speelterrein van de Stegemanschool officieel geopend.

(door Han van de Laar)

Winterswijk - Jan de Mooi, directeur van OBS Stegeman: "Toen ik hier begin 2016 kwam, begon ik na te denken over de herinrichting van de buitenspeelplaatsen. We hebben hier ongelooflijk veel ruimte, zowel apart voor de kinderen uit groep 1- 2 als voor de kinderen van de groepen 3 tot en met acht. Verder nog een voetbalveldje en een groenstrook."

Zo kwam hij bij Beweegwijs terecht. "Wij hebben hen ingeschakeld. Er zijn ook kinderen actief geweest bij de inrichting. Zo hebben Teun en Shaquil (groep 7) nog gefilmd om wensen en mogelijkheden vast te leggen. Van die informatie is ook gebruik gemaakt."

Suzanne Spexgoor van Beweegwijs: "De Stegemanschool is inmiddels de zevende school in Winterswijk, waar we de methodiek hebben uitgerold. Ik denk dat we alleen al in de Achterhoek zo'n tweehonderd scholen adviseren en behulpzaam zijn bij de uitvoering."

Parcoursen
Met Beweegwijs wordt het speelplein verdeeld in kleuren. Door te spelen in de juiste kleur en met goede begeleiding, worden positieve ontwikkelingen in het speelgedrag van leerlingen geconstateerd. Er zit structuur in het spelen en ieder kan kiezen wat op dat moment het beste past. Op de Stegemanschool zijn diverse parcoursen te volgen, zoals het springen van boomstam naar boomstam, maar ook touwtje springen en hinkelen. Er is ook een theaterhoekje. Na de opening nodigde Jan de Mooi, die trots was op alle hulp en steun, alle ouders uit om even met kinderen mee te gaan spelen.

Meer berichten