Daan ten Barge (m.) mag zich een jaar lang koning van Huppel, Henxel en Aangrenzend Dorpbuurt noemen.
Daan ten Barge (m.) mag zich een jaar lang koning van Huppel, Henxel en Aangrenzend Dorpbuurt noemen. (Foto: PR)

HHD heeft eindelijk weer een koning

Daan ten Barge is de nieuwe koning van HHD en daarmee is hij - na vijf koninginnen - de eerste koning sinds 2013. Daan volgt het koningspaar Gonnie Lievers en Geert Bruins op.

Het feest begon vrijdag bij school 't Waliën. Na het welkomstwoord van onze nieuwe voorzitter Hans Honderslo speelde Crescendo het Wilhelmus. Daarna stapte iedereen op de wagens om naar de stopplaats te gaan bij Wim en Anneke Samberg. Dit was een bijzondere gebeurtenis voor Wim en Anneke daar zij op deze dag 40 geleden in het huwelijksbootje zijn gestapt. Op het weer op vrijdag en zaterdag was niets aan te merken. Gewoon prachtig zomerweer.
Bij de stopplaats was alles mooi aangekleed en was er voor iedereen wat te drinken. De kinderen van school zaten lekker onder de grote parasol in de schaduw en kregen drinken en een ijsje aangeboden. Precies op tijd vertrokken wij richting de tent bij school.

Prijsuitreiking
In de tent werden ondertussen de prijzen uitgereikt voor de grote en kleine wagens. Bij de schoolkinderen ging de 1e prijs naar de wagen Spookhuis van Timothy, Dion, Stijn, Yara en Tyra. Bij de grote wagens ging de 1e prijs naar de Walibies met het thema Ballonvaren. Het was wederom een spannende strijd om de HuppelCup.

Nadat alle prijzen waren uitgedeeld, waren voor de kinderen spelletjes op het schoolplein en voor de volwassenen op het terrein. Om 15.00 uur was voor de 4e keer het jeugdkoningschieten voor kinderen van het voortgezet onderwijs tot 18 jaar. Nynke van Dam schoot met het 160e schot het laatste stuk van de vogel eraf en werd in de tent gehuldigd. Marit Damkot overhandigde haar hier de sjerp die zij vorig jaar gewonnen had met het jeugdkoningschieten.

's Avonds was de Playbackshow onder de titel: Playback je mee met HHD. Maar liefst tien optredens werden er geplaybackt. Alle optredens waren erg hilarisch. De volle tent genoot volop en zongen en dansten enthousiast mee. Het feest werd met Free Line voortgezet. Velen keerden tevreden huiswaarts.

Koning uithalen
Zaterdagmorgen vertrok de optocht om het koningspaar Gonnie Lievers en Geert Bruins uit te halen aan de Gossinkweg 4. Ook hier was alles mooi aangekleed en was voor iedereen koffie en thee met wat lekkers en daarna nog wat te drinken. Het weer was perfect en de temperatuur onder de bomen erg aangenaam. In een lange stoet ging iedereen naar de tent en daar was voor iedereen koffie/thee met een broodje en daarna begon het koningsschieten. Dit jaar deden er 13 deelnemers mee. Na 76 schoten viel de vogel eraf en werd Daan ten Barge de nieuwe koning. Snel werd muziekvereniging Crescendo opgetrommeld en ging iedereen met de muziek voorop naar de tent voor de huldiging. In de tent wisselden de versierselen van het oude koningspaar naar de nieuwe koning. Daan was nog steeds wat overrompeld, maar stond zeker te genieten van het feestje voor hem op het podium.

De rest van de middag waren er diverse spelletjes met om 17.00 uur een verloting. De jeugdcommissie had het Bubbelspel bedacht en hier werd door de jeugd enthousiast aan meegedaan onder aanmoediging van vele ouders. 's Avonds was het een groot feest in de tent met muziek van Millenium. Hier werden ook nog de prijzen van de beste schutters van het vogelschieten overhandigd door voorzitter Hans Honderslo. Daarna kon iedereen feest vieren tot in de late uurtjes.

Uitslagen
Optocht schoolkinderen:
1e: prijs: Timothy, Dion, Stijn, Yara en Tyra met Spookhuis, 2e prijs: Fenna, Danique, Lotte, Iris B en Benthe met IJscobolletjes, 3e prijs: Merlijn, Mirthe, Diede en Kirsten met Unicorn Bakers

Uitslagen optocht grote wagens:
1e prijs: Walibies Ballonvaren, 2e prijs: Keetgangeres Nozem, 3e prijs: 't Ovverschot De smurfen 60 jaar, HHD feesten maar; 3e prijs: Volledig Incorrect: Met lego kun je alles maken

Volksspelen vrijdag:
Raadspel stopplaats: Mia Stemerdink, raadspel vrijdagmiddag: Theo Schreurs, kegelen: Robert Hiddink, spijkerspel: Marion Damkot, Domien Gebbinkspel: Annie Deunk, ballenbak: Vera ten Hagen, sjoelen: Marije te Selle, jeugdkoningin: Nynke van Dam.

Volksspelen zaterdag:
Raadspel: Christien te Selle, kegelen: Marion Damkot, sjoelen: Sandra Bemers, Domien Gebbinkspel: Manon Schreurs, bierglastafel: Edith te Brummelstroete, jeu de boules: Nienke te Selle, jeugdspel Bubbelbal: De Keetgangers..Vogelschieten mannen 50+: Hans Damkot, vogelschieten mannen 50-: Jeroen Stronks, vogelschieten vrouwen: Jeanine te Selle

Meer berichten