Opiliones 3D printer
Opiliones 3D printer

Opiliones levert 3D betonprinter aan Technische Universiteit München

Eind juni heeft Opiliones 3D uit Winterswijk een 3D betonprinter geleverd aan afdeling Baustoffe und Materialprüfung van de Technische Universiteit München. Het concept van deze 3D printer is een puur Achterhoekse ontwikkeling.

Winterswijk - In 2017 heeft Opiliones 3D uit Winterswijk onder de naam 'Project Next' samen met een aantal Achterhoekse bedrijven en het Graafschap College een 3D betonprinter ontwikkeld. Hiermee kunnen vormvrije betonnen bouwdelen worden geprint. Deze betondelen geven veel artistieke vrijheid met daarbij een besparing van materiaal.

Tijdens de presentatie van de Opiliones 3D betonprinter in oktober 2017 was Daniel Weger van de Ingenieurfakultät Bau Geo Umwelt aan de Technische Universiteit München één van de aanwezigen. Hij zag de mogelijkheden om met een 3D printer een gebouw uit duurzame en hanteerbare vormvrije delen op te kunnen bouwen.

De plannen van de Technische Universiteit München resulteerden in de keuze voor de Opiliones Beton 3 Printer. Eind juni 2018 heeft Opiliones deze printer geleverd en geïnstalleerd op de afdeling Baustoffe und Materialprüfung van de universiteit in München.

Pioneering
Samen met verschillende innovatieve partners voor de bouw uit de Achterhoek, verenigd in stichting Pioneering, zet Opiliones inmiddels stappen om dit "puur Achterhoekse" printconcept de weg te laten vinden naar bouwend Nederland.
Opiliones is één van de partners van het 3DXperience Centrum op het Beatrixpark. Daar wordt bijna maandelijks een 3D Café georganiseerd. Hierbij kunnen ondernemers, onderwijsinstellingen en andere geïnteresseerden kennismaken met de ontwikkelingen rondom 3D printen.

Meer berichten