Het Sericepunt ontzorgt gymvereniging Penta bij het aanschrijven van de leden in het kader van de wet op de privacy. Foto: PR
Het Sericepunt ontzorgt gymvereniging Penta bij het aanschrijven van de leden in het kader van de wet op de privacy. Foto: PR (Foto: PR)

Het Servicepunt krijgt eerste opdracht van Penta Winterswijk

Onlangs is de Winterswijkse Uitdaging/Het Vrijwilligerspunt gestart met het servicepunt. De gedachte achter dit Servicepunt is dat men maatschappelijke organisaties ontzorgen. Was in eerste instantie alleen gedacht aan bestuurlijke activiteiten; nu wordt gymvereniging Penta op een totaal andere manier als eerste ontzorgt.

Winterswijk - Penta moet namelijk, in het kader van de wet op de privacy, al haar leden aanschrijven. Zo moet men van de leden en de ouders van leden toestemming hebben over het gebruik van foto en/of filmmateriaal in nieuwsbladen en social media. Deze toestemming moet men schriftelijk vastgelegd worden. Deze klus gaat het Servicepunt regelen.

Het Servicepunt gevestigd in het WUh, gaat nu de adressen bij de brief voegen, gaat de brieven, samen met een retourenvelop in steken. Het moge duidelijk zijn dat het hele traject AVG profed is. Daarnaast gaat men de brieven in het dorp ook bezorgen. Dit bezorgen zal gedaan worden door mensen van het project Aan de Slag. Aan de Slag is een project waarbij bewoners van het AZC zich vrijwillig, samen met Winterswijkers in gaan zetten voor maatschappelijke organisaties. In dit project de AZC bewoner met een Winterswijker samen de brief bij de Pentaleden bezorgen. Zo vangt men meerdere vliegen in één klap. Penta is geholpen, de AZC bewoner leert op deze manier Winterswijk kennen, de begeleider leert op de bewoners van het AZC kennen. Inmiddels heeft zich ook tweede club gemeld met een vergelijkbare klus.

Clubs actief
Binnen het WUh zijn een aantal clubs actief. Momenteel is er op maandagmiddag een schildersclub. Op de donderdag is er een handwerkclub. Het haken en breien wil men graag uitbreiden met andere activiteiten zodat het een Hobbymiddag wordt. Zo is er iemand die inwoners de kunst van het maken van poppen wil leren. Ook leeft er momenteel het idee om gezamenlijk aan een kunstproject te gaan werken. Mensen die zelf graag vrijwilligerswerk willen doen kunnen zich via www.vpwinterswijk.nl aanmelden.
In verband met uitbreiding van de activiteiten is het Vrijwilligerspunt zelf op zoek naar medewerkers die het inmiddels 10 koppige vrijwilligersbestand aan willen vullen. Zo is men op zoek naar vrijwilligers die de ontvangstbalie willen versterken.

Wat betreft openstelling van het WUh gebouw is er in de bouwvakvakantie van 20 t/m 17 juli geen inloopspreekuur. De activiteiten van de hobbyclubs vinden wil hun doorgang.
WUh, Torenstraat 9, Winterswijk, 0543 200026, info@vpwinterswijk.nl

Meer berichten