Linda Leeman (linksboven), Petri Leuijerink, Hanneke Kuiper (linksonder) en Anja Willems vormen samen Helpgewoon.
Linda Leeman (linksboven), Petri Leuijerink, Hanneke Kuiper (linksonder) en Anja Willems vormen samen Helpgewoon. (Foto: Han van de Laar)

Helpgewoon, thuiszorg vanuit het hart

Bij elkaar opgeteld werken Petri Leuijerink, Linda Leeman, Anja Willems en Hanneke Kuiper al vele jaren in de thuiszorg. Vanaf 1 juli is het tijd om het anders aan te pakken. "Wij werken kleinschalig, hebben meer aandacht voor de cliënt, bieden vakmanschap, werken met eerlijke tarieven en doen dit recht vanuit ons hart." Samen hebben de dames de Winterswijkse afdeling van Helpgewoon thuiszorg opgericht.

(Han van de Laar)

Winterswijk - De vier hebben elkaar gevonden in de overtuiging dat het anders moest. In de zorg gaat te veel geld naar management en directie. Dat gaat ten koste van de cliënten en medewerkers. Er gingen tevens veel zorginstellingen failliet. Kortom, tijd om de handen ineen te slaan.

Met zijn vieren hebben ze de Winterswijkse afdeling van de werknemerscoöperatie in de huishoudelijke zorg opgericht. Hierdoor zijn ze zowel eigenaar als werknemer bij het bedrijf. Samen beslissen ze over de koers. Het motto is: het geld voor de zorg moet ook naar de zorg!

Betrokken
Anja: "We zijn ook ISO-gecertificeerd. Dat is een belangrijke voorwaarde en betekent dat we aan alle voorschriften voldoen en volledig bevoegd zijn. Daarnaast hebben we een goede band met de opdrachtgever. Dat is bijna altijd de gemeente. Die zien ook onze grote betrokkenheid en inzet bij ons werk." Nu hopen we snel op een verdere groei, maar gezien ons enthousiasme hebben we daar alle vertrouwen in. We denken dat de mond-tot-mondreclame ons ook goed zal doen." Petri vult aan: "Daarom zoeken we voor de zekerheid ook al nieuwe collega's die net zo bevlogen zijn als wij. Geïnteresseerden kunnen contact met ons opnemen. We hopen binnen een jaar te verdubbelen, maar het moet ook niet te groot worden. Nu overleggen we nog steeds aan de keukentafel bij Hanneke thuis. Dat moet vooralsnog zo blijven."

Linda had bij haar vorige werkgever een cliënt die vertelde dat ze de vlag zou uithangen als ze weer terug kon komen bij haar. "Wij zijn vaak de eerste ogen en oren. Horen veel, zien veel en kunnen dan gericht hulp bieden of gaan inschakelen. Dat is erg belangrijk, je hebt ook een vertrouwensband met elkaar. Veel van onze cliënten hebben ook te maken met eenzaamheid en zijn reuzeblij als we langs komen. Cliënten kunnen ook jongeren zijn, mannen of echtparen, het gaat om de toewijzing van thuishulp. Het is natuurlijk belangrijk dat de cliënt een fijne ochtend heeft als we er zijn, maar ook dat het huis schoon is als we weggaan. Dat is onze kerntaak. Daar komen we ook voor."

Overstappen
Tijdens het intakegesprek bij het zorgloket van de De Post kan men aangeven te willen kiezen voor Helpgewoon thuiszorg. Ook kan iedereen daar ook aangeven dat men wil overstappen naar Helpgewoon. Voor meer informatie kan men mailen naar: thuiszorg-winterswijk@helpgewoon.nl of bellen met 06-20457976.

Meer berichten