De kinderen van groep 1 /2, De Panda’s van De Vlier, zwaaien hun juf José uit. Op woensdag 4 juli is er een feestje. Foto: Han van de Laar
De kinderen van groep 1 /2, De Panda’s van De Vlier, zwaaien hun juf José uit. Op woensdag 4 juli is er een feestje. Foto: Han van de Laar ( )

Afscheid juf José van De Vlier: 'Van kinderen word je vrolijk!'

"Al vroeg wist ik dat ik met kinderen wilde gaan werken. Drie jaar lang ben ik naar de kleuterkweek gegaan. Ik was een echte KLOSser (Kleuterleidsters Opleiding School). Daar heb ik nooit spijt van gehad," vertelt José Wentink-Flint. "Maar nu is het mooi geweest, ik ga met pensioen."

(Han van de Laar)

Winterswijk - Toen José de opleiding afgerond had, kreeg ze een baan in Bocholt aan de Kindergarten. Na twee twee jaar kon ze aan de slag in Winterswijk op de St. Jozefschool, waar ze zelf als kind op had gezeten. "Het was leuk om daar weer terug te komen. Helaas waren er na twee jaar te weinig kinderen, maar aansluitend kon ik op De Vlier beginnen. Hier ben ik veertig jaar gebleven en heb eigenlijk altijd met heel veel plezier in groep 1-2 gewerkt. Daar heb ik ook ervaren dat je van kinderen vrolijk wordt."

Han van Soldt, directeur van de Vlier, kan zich de komst van José goed herinneren. "Zij is altijd een vrolijke en spontane collega geweest, met een goed humeur en waarop je kon bouwen. We, en dan spreek ik namens het team, hebben altijd fijn met haar samengewerkt."

Verandering
In de loop der jaren heeft José veel zien veranderen. Erg content is ze met het Dalton-onderwijs. 'Kinderen verantwoording geven over hun eigen leerproces.' Han: "Daarom hebben we bij de nieuwbouw gekozen voor leerplekken buiten de klas. Onze school groeit in leerlingenaantal. Dat heeft volgens ons te maken met het Dalton-onderwijs, het mooie gebouw en het geweldige team dat we hebben."

Op woensdag 4 juli is er een afscheidsfeestje. Eerst samen met José's familie en de school. Aansluitend is er een buffet voor José, kinderen en leerkrachten. Vanaf 16.00 uur is er op de Vlier een receptie voor iedereen die afscheid wil nemen. Aangezien Barry, de man van José, ook met pensioen gaat, hebben ze nu meer tijd om samen te genieten en te reizen en voor andere hobby's.

www.devlier.skbg.nl facebook.com/Daltonschool-de-Vlier

Meer berichten