Winnaars Melvin van Wessel (rechts) en Kees Teeuwen maken deel uit van het KNMV Dutch eSports Team.
Winnaars Melvin van Wessel (rechts) en Kees Teeuwen maken deel uit van het KNMV Dutch eSports Team. (Foto Shot Up Productions)

Winterswijkse motorracegamer Melvin van Wessel gaat voor wereldtitel

Nog voor het TT-spektakel dit weekend echt losbarst in Assen, heeft de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging haar eerste primeur al binnen. De bond voegt Winterswijker Melvin van Wessel (22) en Kees Teeuwen (26) uit Zeist als eerste twee gamers toe aan het KNMV Dutch eSports Team, het officiële eSports team van de KNMV. Namens de bond nemen zij vanaf juli deel aan de WK kwalificaties.

Winterswijk - Dorna, de internationale rechtenhouder van de MotoGP, organiseerde vorig jaar voor de eerste keer een wereldkampioen eSports. De KNMV startte in maart een zoektocht naar eigen topgamers. Via de wervingscampagne The Ultimate Lap kregen Nederlandse gamers de kans om zich in het KNMV Dutch eSports Team te racen, om kans te maken op plaatsing voor het wereldkampioenschap eMotoGP medio november in Valencia. In drie maanden tijd deden bijna 500 gamers een poging zich hiervoor te plaatsen.

De snelste 12 gamers werden uitgenodigd voor de scoutingsdag in Assen. Daar gingen zij nog één keer de strijd met elkaar aan, met als ultieme hoofdprijs een plek in de selectie voor het KNMV Dutch eSports Team. Met snelle tijden en goede beoordelingen van de scouts wisten Melvin van Wessel (22, Winterswijk) en Kees Teeuwen (26, Zeist) en zich te plaatsen, en mochten zij als eerste gamers in de geschiedenis het eSports shirt van de KNMV aantrekken.

Patrice Assendelft, directeur van de KNMV, is trots op de nieuwe stap in eSports: 'Bij de lancering van The Ultimate Lap kregen we al veel positieve reacties van jonge motorfans. Waar eSports voor ons een nieuw en spannend domein is, vinden jongeren het een hele logische uitbreiding van ons aanbod. Wij gaan Kees en Melvin optimaal begeleiden in aanloop naar de WK-kwalificaties. Het zou fantastisch zijn als een van deze gamers zich namens Nederland weet te plaatsen voor het wereldkampioenschap in Valencia.'

Zenuwachtig
Melvin van Wessel kwam met de snelste tijd richting de Scoutingdag en maakte die favorietenrol ook waar met zijn selectie voor het KNMV Dutch eSports Team. 'Ik was vooraf behoorlijk zenuwachtig, maar ik ben blij dat ik uiteindelijk geselecteerd ben. Deze kans grijp ik met beide handen aan, want dit kan voor mij een mooie stap zijn richting de grote eSports-wereld.' Van Wessel zit sinds kort dagelijks achter de Sony Playstation 4 om zich te verbeteren in het spelen van MotoGP. 'Door het bericht van de KNMV over het Nederlandse team werd ik nog fanatieker. Sindsdien heb ik mijn tijden ook veel scherper kunnen krijgen.' De liefde voor het spel MotoGP is begrijpelijk, aangezien de inwoner van Winterswijk al jaren de motorsport volgt. 'In 2007 ging ik voor het eerst naar het TT Circuit Assen en sindsdien volg ik de MotoGP op de voet. Het voelt dan ook speciaal dat ik hier nu op hetzelfde circuit me kwalificeer voor het eerste KNMV Dutch eSports Team.

MotoGP eSport Championship
Half juli beginnen de kwalificaties voor het MotoGP eSport Championship 2018, georganiseerd door MotoGP-organisator Dorna. De komende maanden zijn er acht momenten waarop gamers wereldwijd zich kunnen kwalificeren via online challenges. De snelste gamers plaatsen zich voor het MotoGP eSport Championship 2018, in november in Valencia.

Meer berichten