EK Frankfurt 2017 Melissa Beijer
EK Frankfurt 2017 Melissa Beijer (Foto: Chris van Breeden)

Team Outdoor-OCR uit Winterswijk naar EK in Denemarken

Tijdens het Europees Kampioenschap Obstacle Course Racing (OCR) op 29-30 juni en 1 juli in het Deense Esbjerg, staat het uit Winterswijk afkomstige Team Outdoor-OCR met 7 leden aan de start.

Vorig jaar wist teamlid Melissa Beijer nog beslag te leggen op de 1e plaats, echter komt dit jaar het EK net te vroeg voor haar, na een operatie en een blessure aan het begin van het seizoen. Haar fucus zal liggen op het WK later dit jaar (oktober) in Londen.

Het team heeft in korte tijd binnen de sport hoge ogen gegooit binnen de Nederlandse/Europese top tijdens OCR series (competitie)! Het team dat zijn standplaats kent in Winterswijk, waar het traint onder leiding van Jan Willem Hengeveld is dus geen onbekende meer in de top. Het team bestaat uit vooral uit atleten uit de Achterhoek, maar heeft ook een aantal leden uit Alkmaar, Spakenburg, Rotterdam en Ahaus. Voorafgaand aan het EK heeft het voltallige team (14 leden) zich geplaatst voor de OCR World Finals (het finale weekend van de internationale competitie) dat rechtstreeks wordt uitgezonden op Ziggo sport op 23 juni a.s.

Obstacle Course racing is een hardloopevenement waarbij de deelnemers onderweg diverse obstakels tegenkomen. Vaak gaat de route door de natuur en komen de deelnemers onderweg modder, water en hindernissen tegen. Voorbeelden van obstakels zijn de uit het survival afkomstige combi’s (technische klim hindernissen; muren, touwklimmen, apenhang, etc), Hindernissen bekend uit het programma “Amarican Ninja Warrior” en diverse natuurlijk obstakels (lopen met zware gewichten: boomstammen, ankerkettingen, grindzakken, etc) Het doel is om de deelnemers de fysieke en psychologische grenzen van zijn of haar kunnen op te laten zoeken.

Inmiddels zijn er ook verschillende competities opgezet, waarin de besten zich kunnen meten aan elkaar, dus naast het recreatieve karakter biedt het ook de wedstrijdloper een platvorm.

facebook.com/TeamOutdoorOCR/

teamoutdoor-ocr.nl

Meer berichten