Frank Peeters, voorzitter van De Vierkante Stoel, met Ingrid en Norbert Olthof van Stichting Nina.
Frank Peeters, voorzitter van De Vierkante Stoel, met Ingrid en Norbert Olthof van Stichting Nina. (Foto: PR)

De Vierkante Stoel steunt Stichting Nina

De Vierkante Stoel ondersteunt graag mensen die zich inzetten voor het goede doel. Een van die mensen is Norbert Olthof, lid van de businessclub. Zijn echtgenote Ingrid verzorgde dinsdagavond 12 juni een indrukwekkende presentatie bij de Strandlodge.

Velen weten dat Stichting Nina is opgericht na het overlijden van hun dochter Nina op 11-jarige leeftijd. Ingrid schetste eerst een beeld van hun dochter en hun gezin, voordat ze ziek werd, en dan het traject vanaf de diagnose hersenstamtumor tot aan haar overlijden, wat maar vijf maanden duurde. Ze vertelde hoe het oprichten van de Stichting hun houvast gaf na het overlijden, en hoeveel het hun gebracht heeft in warmte en troost.

De opbrengsten van Stichting Nina gaan naar Stichting Semmy, de enige stichting in Nederland die onderzoek financiert naar hersenstamtumoren bij kinderen. De leden van de Vierkante Stoel gaan hen hier financieel in steunen, op de avond zelf kregen ze een 'ruggensteuntje', en dat zal zich o.a. vertalen in het aanschaffen van promotiemateriaal voor de verkoop.

Meer berichten