Frank Massop, Kevin Wiggers en Dorinda Lammers.
Frank Massop, Kevin Wiggers en Dorinda Lammers. (Foto: PR)

Noaberschap in de breedste zin des woords

Waar zou je het liefst heengaan als je een dag uit zou mogen, je mag uit alles kiezen… dit is wat ik aan mijn cliënten vroeg. Tot mijn grote verbazing kreeg ik van 90% te horen, ik zou zo graag naar zee willen gaan, gewoon naar zee, het zand op mijn voeten, het ruizen van de golven, de wind, zoutige lippen etc. Hoe simpel kan het zijn… niet dus, want in deze tijden kost echt alles gewoon veel geld.

In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, heb ik contact gezocht met een aantal bedrijven, en daarmee gesprekken gevoerd, en wat blijkt dan… Dak- en thuisloze mensen? Hebben wij toch niet in Winterswijk en omstreken? Er heerst dus een behoorlijk onbekend grijs gebied omtrent dit onderwerp in deze regio. Maar helaas ook in deze tijd zijn er mensen wie geen thuis of huis hebben, en misschien hebben we juist in deze tijd er meer dan we ooit hebben gehad.

Nu is het zo dat Doetinchem de centrum gemeente is voor deze doelgroep en in Doetinchem is dus ook de dag- en nachtopvang van IrisZorg gevestigd. Hier worden mensen opgevangen uit de gehele regio: gemeente Aalten, Gemeente Berkelland, Gemeente Bronckhorst, Gemeente Oost-Gelre, gemeente Montferland, gemeente Oude IJsselstreek, Gemeente Doetinchem en ja ook de gemeente Winterswijk met al haar buurtschappen. Dus met andere woorden, er zijn wel degelijk dakloze mensen, alleen zijn zij minder zichtbaar voor de maatschappij, tenslotte zie je aan de buitenkant niet wat een ander voor een leven leidt.

Hulp van ondernemers
Terugkomende op de wens van de cliënten, een dagje uit naar de zee. Ik besloot Steakhouse Vivaldi te bellen, en te vragen naar mogelijkheden betreffende de bus die zij in hun bezit hebben. Meteen werd en enthousiast gereageerd door Kevin, en kreeg ik de tip om Frank Massop (van rijschool Massop) te benaderen en te vragen of hij als chauffeur kan functioneren de hele dag. En ook Frank Massop was hier voor te vinden. En als klap op de vuurpijl geeft Stef de Heer aan dat wij te alle tijde welkom zijn om met de cliënten bij hun heerlijke ijs te genieten.

Mensen wat ben ik trots op ons Winterswijk, waar maatschappelijk verantwoord ondernemen en noaberschap hoog in het vaandel staat. Namens jullie kunnen wij als zijnde IrisZorg op donderdag 21 juni met onze cliënten in één grote bus naar zee heen, en hebben we nog het vooruitzicht om op een later tijdstip heerlijk ijs te gaan eten.

Mijn dank is groot!

Dorinda Lammers,
persoonlijk begeleider IrisZorg Doetinchem

Meer berichten