Acht open tuinen in en om Winterswijk op zondag 17 juni

De eigenaren van de acht open tuinen in en om Winterswijk vinden het leuk om bezoekers te laten meegenieten van het moois dat zij gecreëerd hebben. Vier van deze acht particuliere tuinen doen dit jaar voor het eerst mee, de andere vier zijn voor veel tuinliefhebbers ondertussen vertrouwde adressen geworden.

De opentuinendag is een mooie gelegenheid om ideeën op te doen voor de eigen tuin of verhalen en tips uit te wisselen met andere tuinliefhebbers. Iedere tuin is uniek in ontwerp en beplanting, bezoekers kunnen rustig rondwandelen en mooie en bijzondere combinaties van vaste planten ontdekken of even op een bankje zitten genieten, al dan niet met een kopje koffie of thee.

De adressen van de open tuinen op zondag 17 juni van 10:00 tot 17:00 uur zijn, van oost naar west:

Böwingkamp 71, 46354 Oeding, Duitsland, direct over de grens bij Winterswijk-Kotten. De gezellige, gevarieerde tuin van Ada en Gertie Leuvenink.

Kremerweg 10, 7106 CV Winterswijk-Ratum. De grote boerderijtuin van Gerda en Jan Wamelink.

Badweg 10, 7101 JZ Winterswijk. De formele tuin met klassieke elementen van de familie Vreeman-Legters.

Kottenseweg 84, 7101 JS Winterswijk. De landschappelijke tuin omzoomd door bosranden van Anneke en Herman Grijsen.

Jan Tooropstraat 21, 7103 AA Winterswijk. De prairietuin van Gerrie van Turnhout.

Morgenzonweg 136, 7101 BN Winterswijk. De parkachtige tuin 'De Morgenzunne' van Janneke Helleman en Wiebe Poppe.

Morgenzonweg 150, 7101 BN Winterswijk. De weelderige liefhebberstuin van Lidy en Tonnie Buil.

Oostermeenweg 7, 7137 PC Lievelde. De tuin met verschillende onderdelen gescheiden door hagen van buxus en taxus van Joke en Wim Enserink.

Op zondag 29 juli zullen deze tuinen nog een keer open dag houden.

U bezoekt particuliere tuinen. Betreden is op eigen risico. Honden zijn niet toegestaan. Bij alle tuinen is koffie of thee te verkrijgen. De entree is vrij, behalve in Oeding (1 euro), de tuinen hebben een potje voor een kleine gift. Meer informatie over de tuinen is te vinden in een folder die bij de VVV van Winterswijk en bij de deelnemende tuinen is te verkrijgen.

Meer berichten