Kunstenaars bieden unieke kijk op fotografie

Erik Klein Wolterink en Rehaab Al Khazraji geven op donderdag 1 december een lezing over hun fotografische werk dat momenteel te zien is bij Villa Mondriaan in het Paviljoen voor Hedendaagse Kunst, het podium voor opkomend talent.

Winterswijk - Hierin spreken ze over hun werk en geven ze een unieke kijk op de manier waarop hun werk tot stand is gekomen. Zij hebben allebei een andere beleving van hetzelfde thuis: de Achterhoek. Klein Wolterink is hier geboren, Al Khazraji is hier komen wonen. De invloed van de Achterhoek op hun werk zal zo ook door de kunstenaars worden uitgelicht. Na de lezing is er ook tijd om de fotografie met de kunstenaars zelf in het museum te bekijken. Ook is de huidige tentoonstelling Kunst van Komrij en de vaste opstelling met vroeg werk van Piet Mondriaan te zien.
Erik Klein Wolterink laat in zijn werk, als geboren Achterhoeker, zijn herinneringen aan het leven op de boerderij zien. In deze fotografie speelt hij met het verstrijken van de tijd en de veranderende omgeving. Eerder was het werk van Klein Wolterink te zien in o.a. het Fotomuseum Den Haag en de Kunsthal in Rotterdam. Rehaab Al Khazraji is een Irakese fotograaf, die in Winterswijk is komen wonen toen hij zeven jaar geleden naar Nederland vluchtte. In zijn sprekende zwart-wit portretten zijn voornamelijk familieleden en bekenden te zien, die op een bepaalde kwetsbare manier worden getoond. Hiermee probeert Al Khazraji de ware aard van deze personen bloot te leggen.
Paviljoen
Jong en vernieuwend, dat zijn de hedendaags kunstenaars in Villa Mondriaan. In het Paviljoen voor Hedendaagse Kunst biedt Villa Mondriaan op vaste basis een podium voor opkomend kunstenaarstalent.
Aanvang: 19:30, start lezing 20.00 uur, entree 10 euro, Vrienden van Mondriaan 7,50 euro. Reserveren is mogelijk via info@villamondriaan.nl.

Meer berichten