Bloemencorso Winterswijk 2017
Bloemencorso Winterswijk 2017

Ontwerppresentatie corsowagens op 27 mei bij Willinks

Het jaarlijkse bloemencorso zal op 24 en 25 augustus weer door de straten van Winterswijk trekken. Veel bouwers van een grotere corsowagen zijn al maanden bezig met de bouw van hun corsowagen. Dat begint met een ontwerp, een tekening en vaak ook een maquette. Daarna begint het bouwen van de wagen.

Winterswijk - Het ontwerp van de wagen wordt in eerste instantie gepresenteerd aan de eigen corsogroep. Dat heeft inmiddels plaatsgevonden, zodat nu ook aan de rest van Winterswijk bekend kan worden gemaakt met welke wagens de groepen deel zullen nemen aan het corso.

Op 27 mei van 12.00 tot 17.00 uur presenteren de corsowagenbouwers hun ontwerp aan het Winterswijkse publiek. De ontwerpen, tekeningen en/of maquettes zullen tijdens deze koopzondag te bewonderen zijn bij Grandcafé Willinks aan de Wooldstraat. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen. Welk ontwerp spreekt u aan? Van welke wagen heeft u hoge verwachtingen? U kunt alvast een kijkje nemen om straks in augustus te zien of de wagenbouwers uw verwachtingen hebben waargemaakt.

Toekomstige bouwers welkom
Naast uitleg over het ontwerp, staan de corsowagenbouwers ook klaar voor (toekomstige) collega-bouwers. Bent u (of zijn uw kinderen) van plan om deel te nemen aan het corso in augustus, maar weet u niet precies hoe u dit aan moet pakken? De wagenbouwers adviseren een ieder graag over de werkzaamheden die komen kijken bij het bouwen van een wagen(tje). Ook van Vereeniging Volksfeest zullen leden aanwezig zijn voor advisering aan deelnemers en voor de beantwoording van vragen.

kleur- en ontwerpwedstrijd
Onder de basisschoolleerlingen in Winterswijk is een kleur- en ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Wie kleurt de mooiste kleurplaat en welke leerlingen uit groep 7 en groep 8 hebben het origineelste idee voor een corsowagen? Voor alle deelnemers aan de kleur- en ontwerpwedstrijd is er een ijsje. Ook zijn met de wedstrijd mooie prijzen te winnen, zoals een step en een waveboard. Tijdens de open dag zullen de prijswinnaars bekend worden gemaakt.

De open dag is gratis en de corsobouwers hopen op veel bezoekers die de ontwerpen komen bewonderen. Bouwt u zelf een wagen en wilt u uw ontwerp presenteren tijdens de open dag? Aanmelden als deelnemer kan via peter@cpwinterswijk.nl

Meer berichten