Het voetbalteam van OBS Het Waliën met de beide begeleiders.
Het voetbalteam van OBS Het Waliën met de beide begeleiders. (Foto: PR)

Vierde plek voor voetballers OBS het Waliën bij Gelderse Kampioenschappen

Winterswijk - Het voetbalteam (groep 7/8) van OBS het Waliën is op 9 mei vierde geworden op de Gelderse Kampioenschappen in Lochem, nadat ze het Paasvoetbaltoernooi op Goede Vrijdag hadden gewonnen in Winterswijk. Er deden tien jongens van groep 8 mee en twee van groep 7.

Ze hebben zich goed geweerd; slechts een keer verloren, twee keer gelijk gespeeld en zelfs een gewonnen, waardoor ze moesten spelen om de derde en vierde plek. Die ging verloren waardoor ze als vierde eindigden.
Roy Colstee en Niek Smeman hebben de jongens verschillende keren getraind, uiteraard in samenwerking met hun onvermoeibare aanmoedigster, klassenlerares Ellen Hemink. Ze hebben zelfs nog een training gehad van Graafschap jeugdtrainer Jan Vreman en zijn zoon, wat ze allemaal ontzettend leuk vonden.

Samen met de leiders, lerares Ellen en diverse ouders als supporters hebben ze een lange, leuke, maar warme middag gehad in Lochem. De catering was goed verzorgd door 't Waliën, met water, ranja en heel veel koud fruit voor de jongens, waar tussen de wedstrijden door dankbaar gebruik van werd gemaakt.

Meer berichten