Stars Don't Die in Liverpool: hartstochtelijk en ontroerend

WINTERSWIJK - Filmhuis Winterswijk heeft op dinsdag 22 mei de film Stars Don't Die in Liverpool op de rol staan. De voorstellingen in Skopein beginnen om 18.30 en 21.00 uur.

Een romance tussen een oudere Amerikaanse actrice en een jonge Britse acteur - het glamoureuze (en zonnige) Hollywood wordt hier recht tegenover het alledaagse (en grijze) Engeland gezet. Gloria Grahame was even een van de bekendste gezichten van de filmstad, tegenspeelster van bijvoorbeeld Humphrey Bogart.

Het laatste deel van het levensverhaal van Gloria wordt verteld door Peter, een acteur die maar moeizaam aan de bak kan komen. Hij maakt kennis met haar als ze een kamer huren in hetzelfde gebouw. Gloria is na haar filmcarrière vooral in het theater te vinden en is op tournee in Engeland.

Hartstochtelijke relatie 
Zij is bijna dertig jaar ouder, maar dat weerhoudt hen er niet van een hartstochtelijke relatie te beginnen. En als de actrice terugkeert naar Amerika neemt ze haar jonge vriend mee. Daar eindigt ook hun verhouding, maar Peter pakt de draad weer op als zij jaren later opnieuw in Engeland is. Haar darmprobleem blijkt de voorbode van een ernstiger ziekte, die haar steeds verder verzwakt.

Romantisch: ja, maar deze film is vooral ook ontroerend, vooral door de gedreven Annette Bening als de vrouw die weigert haar leven binnen de gewone lijnen in te kleuren. Het gaat uiteraard over de vergankelijkheid van de roem, maar ook over een kwetsbare vrouw, die probeert haar stijl en charme vast te houden. In het arbeidersmilieu van Peter wordt ze liefdevol opgevangen. Een waargebeurd verhaal over een vrijgevochten vrouw, die heel goed in staat is om haar eigen keuzes te maken.

Meer berichten