Prinses Beatrix tijdens de opening van museum Villa Mondriaan op 21 mei 2013.
Prinses Beatrix tijdens de opening van museum Villa Mondriaan op 21 mei 2013. (Foto: Bert Nijman)

Jubileum Villa Mondriaan: op 21 mei voor 5 euro naar het museum

Op maandag 21 mei bestaat museum Villa Mondriaan 5 jaar en dat wordt gevierd! Het museum is deze dag speciaal geopend en de hele dag is de entree slechts €5,-, inclusief een kop koffie of thee en een audiotour.

Daarnaast zijn er verschillende soorten gratis rondleidingen. Om 12 uur is er een rondleiding door een van de junior-directeuren, om 13 uur is er een Duitstalige rondleiding, om 14:00 uur is er een speciale kinderrondleiding, om 15:00 uur een rondleiding door een ervaren museumdocent en om 16:00 uur kunt u rondgeleid worden door museumdirecteur Judith Kadee. In samenwerking met KunstOer kunnen bezoekers daarnaast gratis meedoen aan een workshop 'Schilder je eigen canvastas in Mondriaanstijl' en 'Schilderen op muziek'.

Begrip
Vijf jaar geleden, op 21 mei 2013, werd museum Villa Mondriaan geopend door Prinses Beatrix. Sindsdien zijn er veel mooie tentoonstellingen georganiseerd zoals 'Mondriaan en Nolde in de Natuur', 'Figuratie in Stijl' en 'Mondriaan en zijn Leermeesters'. Jaarlijks ontvangt Villa Mondriaan gemiddeld 15.000 bezoekers en is het museum een begrip geworden in de Achterhoek.

Bijzondere overnachting
Ter ere van het 5-jarig jubileum geeft Villa Mondriaan ook nog een bijzondere overnachting in de museumtuin weg op 25 mei. In samenwerking met Vrijetijdsmarkt Obelink ontvangt de winnaar een volledig arrangement inclusief ingerichte tent, diner bij Hertog Karel van Gelre en ontbijt op bed.

Kans maken op een overnachting om nooit meer te vergeten? Stuur dan een email naar info@villamondriaan.nl en vertel waarom juist jij de overnachting in de museumtuin moet winnen! Meedoen kan tot en met 17 mei. Op 18 mei wordt er contact opgenomen met de winnaars van het arrangement.
 

Meer berichten