Foto: Ron Rensink

Naobertochten: wandelen en fietsen door fraaie natuur

Zowel wandelaars als fietsers kunnen op zondag 27 mei deelnemen aan de Naobertochten van de Stichting WFevenementen. Start en finish zijn bij recreatiecentrum Het Winkel aan De Slingeweg in de Brinkheurne.

Winterswijk - Voor de wandelaars is er een route van circa 15 kilometer uitgezet die hoofdzakelijk over onverharde wegen en bospaden gaat. De fietsers kunnen kiezen uit routes van 40 of 60 kilometer en passeren regelmatig de groene grenzen naar onze 'naobers' in het grensgebied. Alle tochten worden duidelijk uitgepijld, daarnaast ontvangen de deelnemers een uitgebreide routebeschrijving. Voor alle deelnemers is er halverwege een pauze bij verenigingsgebouw Juliana in Het Woold, waar tevens enkele nevenactiviteiten op het programma staan.

Gewijzigde starttijden
Net als in voorgaande jaren kunnen de fietsers zich tussen 10.00 en 12.00 uur inschrijven bij Het Winkel. In de afgelopen jaren hebben de organisatoren opgevangen dat wandelaars liever iets vroeger willen vertrekken; derhalve kunnen zij zich vanaf 9.00 uur aanmelden. Deelnamekosten voor zowel wandelaars als fietsers zijn 3 euro per persoon.

Andere evenementen
Veruit het grootste evenement van de organiserende stichting is de Internationale Fiets4daagse Winterswijk, die van dinsdag 26 juni tot en met vrijdag 29 juni op het programma staat. Start en finish hiervan zijn wederom bij sportcomplex 't Huitinkveld aan de Bataafseweg.
Op zondag 2 september zijn er de Hamalandtochten voor wandelaars en fietsers, vertrekpunt is hierbij recreatiepark Sevinkmolen aan de Meddoseweg.
Meer informatie : wfevenementen.nl

Meer berichten