Wethouder Wim Aalderink ging zondagmorgen op felicitatiebezoek bij het 60-jarig bruidspaar Jan en Tine Leemkuil-ten Dolle. (Foto PR)
Wethouder Wim Aalderink ging zondagmorgen op felicitatiebezoek bij het 60-jarig bruidspaar Jan en Tine Leemkuil-ten Dolle. (Foto PR) (Foto: PR)

Wim Aalderink verrast diamanten bruidspaar Jan en Tine Leemkuil-ten Dolle

WINTERSWIJK - Het is 65 jaar geleden dat Jan Leemkuil (88) en Tine ten Dolle (82) elkaar leerden kennen tijdens een bruiloft in Kotten. Na vijf jaar verkering trouwden ze op 15 april 1958 en trokken in bij de ouders van Tine in hun nieuwe woning met Vivo-buurtwinkel. Het stel kregen twee dochters en een zoon en hebben inmiddels zes kleinkinderen; de eerste achterkleinkinderen (een tweeling) zijn op komst.

Tot 1974 hebben Jan en Tine de winkel gerund. Hiernaast had Jan ook de laatste jaren nog een kippenmesterij met 13.000 mestkuikens. Hiermee is hij een paar jaar na het beëindigen van de winkel ook gestopt. Na enkele verschillende werkgevers kwam hij bij Sellink (nu Kingspan) terecht waar hij met veel plezier werkte tot aan zijn VUT.
In hun vakanties hebben ze altijd gekampeerd, vooral in Frankrijk, waar ze nog tot rond hun 70ste jaar zelf met hun auto met caravan naartoe reden. Tine is actief (geweest) in verschillende vrijwilligersfuncties.

Erelid FC Trias
Jan is al ruim 70 jaar lid van FC Trias én inmiddels ook erelid. Op de woensdagmiddag is hij er altijd nog te vinden als vrijwilliger waar hij met leeftijdgenoten nog diverse klusjes doet.
Veertien jaar geleden zijn ze vanuit het Woold verhuisd naar een woning aan de Laan van Hilbelink. Hier hebben ze het erg naar hun zin met een fijne buurt waar iedereen erg behulpzaam is.

Tot hun verrassing werden Jan en Tine zondagmorgen - op hun 60ste trouwdag - persoonlijk gefeliciteerd namens de gemeente Winterswijk door wethouder Wim Aalderink. Ook kregen ze een ontbijt aangeboden door de kleinkinderen en werden in de bloemetjes gezet. De feestdag werd afgesloten met de kinderen en kleinkinderen met een diner.

Meer berichten