Een beeld van de vorige streekproductenmarkt bij Kaasboerderij Weenink: docent koksopleiding Jurgen Korthout laat bezoekers insecten proeven.
Een beeld van de vorige streekproductenmarkt bij Kaasboerderij Weenink: docent koksopleiding Jurgen Korthout laat bezoekers insecten proeven. (Foto: Eveline Zuurbier)

Feest van creativiteit op 18e Achterhoekse Streekproducten Markt in Lievelde

Op tweede pinksterdag is Lievelde weer het centrum van creativiteit in de Achterhoek. Bij de editie in 2017 kwamen er duizenden bezoekers naar de Achterhoekse Streekproducten Markt Het programma is dit jaar nog uitgebreider en daarmee is de markt een dagje uit voor het hele gezin.

Lievelde - Nog steeds vormen streekproducten een belangrijk onderdeel. Gewoon om te kopen, Kaas, worst, Honing, jam, asperges, aardbeien en heel veel lekkers uit de streek…. En ook om te eten, insecten kunnen worden geproefd, Bakker Jos bakt brood in de oude oven. (H)eerlijk vlees op de smoker en "vergeten" vleessoorten op de bewegende barbecues. Het is volop happen in de 'Hapjes Hook'.

Daarnaast zijn de, in totaal 120 standhouders, actief met allerlei vormen van creativiteit met penseel, hamer, beitel, breinaald, pen, papier, bloemen, planten en het woord,
Ook voor een advies over inrichting van tuin en buitenkeuken kunt u naar de markt, of gewoon genieten van Oldtimers van de Boerenkaas sterrit, met start en finish op de markt.
Fietsen en brommers kieken is mogelijk naast kijken naar de vogelshow.
Nieuw is dat de oude Schoppe wordt ingericht als een klein intiem theater met doorlopend korte voorstellingen.

Knuffelen met koe
Voor de kinderen, maar ook voor volwassenen, is er de mogelijkheid om met een koe te knuffelen en om selfies te maken met koe Drieka "We hebben een kinderplein met tal van leuke en creatieve activiteiten. De Kaasboerderij zelf is tijdens de markt volledig in bedrijf. Een prachtig en vast onderdeel van de dag is het ophalen van de koeien uit de wei, de omgekeerde koeiendans.
Live muziek met o.a. The Cowpokes en Twee Freemde Mannen. Jos ten Hoopen en Martin Essink maken sfeermuziek met accordeon en gitaar.

De Achterhoekse Streekproducten Markt wordt gehouden op maandag 21 mei (tweede pinksterdag) van 10.00 tot 17.00 uur bij Kaasboerderij Weenink aan de Eimersweg 3 in Lievelde.
Entree is € 4.00 en kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Ook het parkeren is gratis.
kaasboerderijweenink.nl

Meer berichten