Nieuw projectkoor op zoek naar deelnemers

Op maandag 23 april om 19.30 uur wordt er in de Zonnebrinkkerk een voorlichtingsbijeenkomst gehouden over de oprichting van een nieuw gemengd projectkoor voor de Achterhoek. Het koor is van plan in het najaar van 2018 en het voorjaar 2019 een concert te geven.

De ad hoc stuurgroep mikt op een koor van ongeveer dertig leden dat niet alleen bekende stukken zal gaan uitvoeren, maar ook verrassende stukken uit de muziekliteratuur. De bedoeling is ongeveer tien avonden te besteden aan de voorbereiding van beide concerten. Voorlopig is het plan het beroemde Requiem van Gabriel Faure in te studeren en een bijzonder fraaie en wat minder bekende Mis van Camille Saint Saens. Beide stukken zullen met orgel worden begeleid. Dit concert zal rond de datum van Allerzielen worden geprogrammeerd. In april 2019 zal het nieuwe koor deelnemen aan een Mozartfestival in Zutphen met de mis KV275.

Wie graag zingt en bereid is thuis de stukken met behulp van een cd of cyberbas in te studeren is welkom om mee te doen. Tijdens de avond krijgt u informatie over de voorwaarden, de repetitietijden, en de kosten, maar zal u als belangstellende ook gevraagd worden om suggesties voor repertoire, locaties om een concert te geven en zelf ook een bijdrage te leveren aan het goed functioneren van het koor. Het te vormen bestuur wil graag gesteund worden door de leden. |Zangliefhebbers zijn welkom op de ze avond om te horen of zij willen deelnemen. Ook zal er deze avond een en ander samen gezongen worden om in de juiste stemming te komen.

Voor meer informatie kunt u bellen: 06-48355663 of mailen naar recantare@gmail.com.

Meer berichten