Meisjes groep 7 en 8 van OBS 't Walien op Girlsday bij Winterwarm tonen de armbandjes voor Girl-power!
Meisjes groep 7 en 8 van OBS 't Walien op Girlsday bij Winterwarm tonen de armbandjes voor Girl-power! (Foto: Loek Heinne)

Girlsday bij Winterwarm; meer meiden interesseren voor techniek

Meer meiden interesseren voor de techniek. Dat is de doelstelling van de Girlsday-activiteiten voor meisjes uit het basis- en voortgezet onderwijs, die vandaag bij technische en itc-bedruijven in het hele land plaatsvonden.

Winterswijk - De meiden uit groep 7 en 8 van basisschool ’t Waliën uit Huppel bezochten in dit kader Winterwarm Heating Solutions om te zien wat er zoal bij komt kijken bij het ontwikkelen, produceren en verkopen van een industriële of agrarische heater of ledverlichting van WinLed.

En dat is heel wat getuige de presentatie en de rondleiding die de meiden kregen. Hen werd voorgehouden dat er ook voor meiden bij een technisch bedrijf veel leuke functies zijn en dat zelfs in de productie een vrouw zich prima kan redden met alle hulpmiddelen die voorhanden zijn. Winterwarm zou zelf graag meer vrouwen in dienst hebben om meer diversiteit binnen het bedrijf te creëren.

De echte uitdagingen bij Winterwarm liggen natuurlijk op een afdeling als Research en Development waar nieuwe verwarmingstoestellen bedacht worden en ook uitgetekend in een 3D-tekenprogramma zodat de productie ze kan maken. Veel meisjes keken geïnteresseerd naar het 3-D model wat er echt 'cool' uitzag op het beeldscherm

Communicatief sterk
Maar ben je communicatief sterk en goed in talen (wat bij meisjes nogal eens het geval is) ook dan kun je prima bij een bedrijf als Winterwarm terecht. Bijvoorbeeld op de afdeling Verkoop waar je dit talent kunt combineren met productkennis. En dan is het een groot voordeel als een meid een technische vooropleiding heeft zodat ze zich die productkennis snel eigen kan maken. Soms heeft een vrouw zelfs een streepje voor als ze haar mannetje staat op technisch gebied. Je valt immers meer op tussen al die mannen! En bij een bedrijf als Winterwarm wat haar klanten over de hele wereld heeft zitten, kun je dan een heel interessante internationale baan krijgen.

Girlsday is een initiatief van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek. Aan Girlsday 2018 doen ruim 11.000 meisjes (van 10 tot 15 jaar) mee bij 358 bèta, technische en ICT-bedrijven.

Meer berichten