Hans Hendriks bij een van de panoramafoto's in De Pelkwijk.
Hans Hendriks bij een van de panoramafoto's in De Pelkwijk. (Foto: Hans Hendriks)

Boerderijfoto's en WAS-kunst sieren de gangen van de Pelkwijk

Winterswijk - De bewoners van zorgcentrum De Pelkwijk kregen dinsdagmorgen 10 april tijdens de koffie een vijftal fotowerken aangeboden door de Vrienden van De Pelkwijk.

De wens was om de kale muren in de gangen wat op te fleuren. De foto's - allen van Winterswijkse boerderijen in landschapsdecor - zijn gemaakt door fotograaf Hans Hendriks en komen op de vijf etages van het zorgcentrum te hangen. Hendriks was zelf aanwezig om enthousiast te vertellen over over zijn werk.

Ook zijn er kleurrijke schilderijen te zien die vervaardigd zij door leden van de Winterswijkse Academie voor de Schilderkunst (WAS). Deze worden regelmatig gewisseld. De docenten Vic Hulshof, Robert Jansen en enkele cursisten waren hierbij ook aanwezig.

Afscheid
Verder werd er tijdens de vergadering van de Vrienden van De Pelkwijk afscheid genomen van drie bestuursleden. Wim te Bokkel en Betty Kappers zijn beiden al 31 jaar - vanaf de oprichting - actief voor de Vrienden en Henk te Brinke zeven jaar. Allen ontvingen een cadeaubon en een bos bloemen. De plekken van de vertrekkende bestuursleden worden ingenomen door Gerrie Heijnen, Mathilde Oesterholt en Saskia Ruesink. 

Meer berichten