Fenna Hesselink en Elize Willink
Fenna Hesselink en Elize Willink (Foto: PR Penta Winterswijk)

Succesvol wedstrijdweekend Penta Winterswijk

In sportcentrum Merwestein in Nieuwegein werd de eerste van drie halve finales georganiseerd. Namens Penta Winterswijk mocht instapper N3, Lara Hallers deelnemen.

De eerste grot” landelijke wedstrijd voor Lara begon voortvarend. Op de balk, vloer en de sprong scoorde zij hele mooie punten. De scherprechter, min of meer, was zaterdag de brug. Waar Lara over het algemeen wat slordige oefening liet zien. Na vier toestellen worden de prijzen verdeeld, met als resultaat een plaats in de finale en als klapper op de vuurpijl ook nog een plekje in de toestelfinale op de balk.

Daarnaast turnden zaterdag de 6e divisie en pre-instap meiden een wedstrijd in eigen Sport- en turnhal in Winterswijk. Voor de meiden uit de 6e divisie was dit hun kans om zich te plaatsen voor de regiofinale op 2 juni. Voor de pre-instap was dit hun tweede en laatste wedstrijd van dit seizoen. Bij de pre-instappers turnde Nine Overkamp een goede wedstrijd, zij mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen! Daarnaast lieten ook Jillz Hakstege en Faye de Ridder zien dat ze veel vooruit zijn gegaan. Jillz werd 7e en Faye 20e.

In deze wedstrijd turnden ook de pre- (pre-) instappers 4e divisie hun wedstrijd. Voor Fay Tiggeloven, Lindsey Sonderen en Fedra de Jongh was het de eerste wedstrijd dit seizoen. Zij turnen op D1 niveau, wat maar weinig meiden van deze leeftijd hen nadoen. Fay is vorig jaar al gestart met turnen en liet zien al de nodige wedstrijdervaring te hebben, zij mocht het zilver mee naar huis nemen. Voor Lindsey en Fedra was het de eerste wedstrijd, op brug en sprong lieten ze zien goed op dit niveau mee te kunnen. Op balk en vloer was het soms nog moeilijk om de lange oefeningen te onthouden. Desondanks eindigden deze jonge turnsters als 5e en 6e.

De pupillen 1 turnden in de andere baan. Marieke Pietersen werd derde en Kim ten Haken opnieuw eerste! Zij zijn beide door naar de finale. Bij de pupillen 2 turnden Nova Jansen, Lotte Zweerink en Nanne Huiskamp. Nova turnt dit jaar voor het eerst wedstrijden, ze heeft in de trainingen ontzettend hard gewerkt en werd hiervoor beloond met een knappe 3e plaats. Lotte ging als een speer op de eerste drie toestellen, maar raakte een beetje de weg kwijt op vloer, wat haar op een 6e plaats heeft gebracht. Voor Nanne was het vandaag extra spannend, omdat zei zich de vorige wedstrijd af moest melden wegens de griep. Ze heeft er hard voor moeten knokken en eindigde uiteindelijk op een 12e plaats, hiermee hebben de meiden zich alle 3 geplaatst voor de finale.

De instappers lieten ook zien wat ze konden. Dit bracht Nore Heesen op plaats 1, Fenna Kruisselbrink op 2 en Milou Vrieze op 3. Ook de andere meiden deden het super, Fenne Jansen werd 5e, Indy Dibbets 7e, Carlijn Klein Goldewijk 8e, Danira Slotboom 11e, Kyara Kruisselbrink 12e, Marjolein Huetink 14e, Mila Hoog Antink 16e en Tess Betting 21e. Nore, Fenna, Milou, Fenne, Indy, Carlijn en Danira hebben zicht allemaal geplaats voor de finale.

In wedstrijd 3 op baan 1 waren Lynn Schreurs (jeugd 1) en Kersti Frequin (jeugd 2) aan de beurt. Lynn werd 10e en Kersti knap 3e. Met hier en daar nog wat kleine verbeterpunten hebben ook deze meiden zich geplaatst voor de finale. Daarnaast mocht in deze wedstrijd onze allerjongste turnsters turnen, Fleur Nijman, Fenna Hesselink en Elize Willink. Fleur heeft het nog beter gedaan dan de vorige wedstrijd en heeft laten zien dat ze veel heeft geleerd in de trainingen. Ze werd heel mooi 5e. Fenna turnde een goede wedstrijd wat resulteerde in een 3e plaats. Elize had een hele mooie sprong maar liet helaas wat punten liggen op brug, zij werd 11e.De instappers lieten ook zien wat ze konden: iedereen turnde zeer sterk en er werden geen grote fouten gemaakt. Dit bracht Nore Heesen op nummer 1, Fenna Kruisselbrink op 2 en Milou Vrieze op 3! Ook de rest deed het super, Fenne Jansen werd 5e, Indy Dibbets 7e, Carlijn Klein Goldewijk 8e, Danira Slotboom 11e, Kyara Kruisselbrink 12e, Marjolein Huetink 14e, Mila Hoog Antink 16e en Tess Betting 21e. Nore, Fenna, Milou, Fenne, Indy, Carlijn en Danira zijn allemaal door naar de finale!
In wedstrijd 3 op baan 1 waren Lynn (jeugd 1) en Kersti (jeugd 2) aan de beurt. De meiden draaiden strakke oefeningen. Lynn werd 10e en Kersti knap 3e. Met hier en daar nog wat kleine verbeterpunten hebben ook deze meiden zich geplaatst voor de finale.
In wedstrijd 3 mocht onze allerjongste, Fleur Nijman, nog aan de slag bij de pre-pre-instap. Zij deed het nóg beter dan de vorige wedstrijd en liet ook zien dat ze veel geleerd heeft in de trainingen: ze werd heel mooi 5e!

Ook op zondagmorgen mocht Penta Winterswijk weer richting Nieuwegein. Deze keer voor pupil 2 N2, Minou ter Horst. Minou mocht starten op de brug. Hier liet ze een prima oefening met reuzedraaien zien. Ook op de overige toestellen liet heeft ze naar kunnen geturnd. Daarmee heeft ook Minou zich naar de finale weten te turnen.

Meer berichten