Een aantal muzikanten van Concordia en KWOV testen alvast de klank in de immense garenhal, waar het dubbelconcert zaterdag plaatsvindt. Vlnr, staand: Cristo Scharenborg, Ineke Beusink, Hank Hakstege, Anja Navis en Christiaan Brethouwer, gehurkt: Agnes Hengeveld, Richard Kappers, Silvia Schreurs en Bob Brethouwer.
Een aantal muzikanten van Concordia en KWOV testen alvast de klank in de immense garenhal, waar het dubbelconcert zaterdag plaatsvindt. Vlnr, staand: Cristo Scharenborg, Ineke Beusink, Hank Hakstege, Anja Navis en Christiaan Brethouwer, gehurkt: Agnes Hengeveld, Richard Kappers, Silvia Schreurs en Bob Brethouwer. (Foto: Roel Kleinpenning)

Geen garens, maar noten vullen de Muzikale Hal of Fame!

De harmonieorkesten van de Koninklijke Winterswijksche Orkestvereeniging (KWOV) en Concordia Kotten geven zaterdag 14 april een uniek concert in de leegstaande garenhal op Bedrijvencentrum Morsepoort aan de Laan van Hilbelink.

Winterswijk - De voorzitters Hank Hakstege (KWOV) en Agnes Hengeveld-Toebes (Concordia) zijn enthousiast over de Muzikale Hal of Fame, zoals de titel luidt. "De locatie alleen al is uniek. Dat we ook nog eens samen spelen, maakt het voor het publiek en onze muzikanten tot een heel bijzondere ervaring."

Hank: "We wilden vorig jaar al een dubbelconcert geven en hadden daarover contact met muziekvereniging De Club uit Didam. Omdat zij andere verplichtingen hadden, hebben we Concordia gevraagd. Die wilde graag, maar dan wel in het voorjaar 2018." Agnes: "Nu is het bijna zover. Komende zaterdagavond hopen we op veel belangstellenden voor ons dubbelconcert op deze bijzondere plek." De hal is beschikbaar gesteld door de eigenaren Freddy en Harry Huiskes.

Tribunes
De muzikanten bouwen gezamenlijk het podium en tribunes op en kleden de zaal aan. Er komen een horecahoek en sanitaire voorzieningen. Men verwacht tussen de 300 tot 500 bezoekers. Samen met de 120 muzikanten plus de nodige vrijwilligers wordt het een verbindende avond. Bob Brethouwer, baritonspeler bij de KWOV: "Wij spelen wat langere nummers. Sommige zijn geheel nieuw, we zijn druk aan het oefenen. Hoewel we apart optreden, is het heel leuk om dit zo samen te doen."

Ook Anja Navis, klarinettist bij Concordia, kijkt uit naar het concert. "We hebben 25 jaar geleden al eens samen opgetreden in de Steengroeve. Redelijk lang geleden dus, maar we hopen dit in de toekomst vaker te gaan doen. Eerst maar eens kijken hoe dit uitpakt."

Avontuur
In het programma dat Concordia en de KWOV verzorgen, brengen de harmonieorkesten een avontuurlijk repertoire. Concordia geeft onder leiding van interim-dirigent Gerard Roerdinkholder de aftrap. Er wordt onder andere een reis gemaakt 'Around the World in 80 Days', klinken Keltische sferen in 'Celtic Voyage' en het imposante 'Pilatus, Mountain of de Dragons'.

Na de pauze speelt KWOV onder leiding van Hendry van Loo. 'Mandy is Two' staat onder meer op het programma met een klarinetsolo van Johan Meerdink. Even later soleert Frank Pardijs in 'The Green Hill' van componist Bert Appermont.

Kaartverkoop
De 'concerthal' is vanaf 19.00 uur open; aanvang 20.00 uur. Kaarten zijn voor 10 euro te koop bij de firma Obbink en kapsalon Wiggers en via concertconcordiakotten@gmail.com of info@kwov.nl en aan de avondkassa.

Meer berichten