WB-lijsttrekker Wim Aalderink bij de Steengroeve: “We hebben hier iets unieks in handen. Terra Temporalis wordt een geweldige voorziening met een enorme spin-off in de toekomst.”
WB-lijsttrekker Wim Aalderink bij de Steengroeve: “We hebben hier iets unieks in handen. Terra Temporalis wordt een geweldige voorziening met een enorme spin-off in de toekomst.” (Foto: Betty Wassink)

Winterswijks Belang zet in op investering in mensen

De lange kandidatenlijst van Winterswijks Belang wordt aangevoerd door lijsttrekker Wim Aalderink. Na investering in stenen, vindt WB het nu tijd voor investering in mensen, met de achterliggende gedachte dat iedereen mee moet kunnen doen. "We hebben twaalf jaar laten zien, dat we datgene wat we beloven ook doen."

(Door Betty Wassink)

WINTERSWIJK - Op sportgebied is er fors geïnvesteerd in stenen. "Nu willen we inzetten op investeren in mensen, zoals met ons project Stadstuin, dat het ziekenhuis en het gezondheidspark versterkt, maar ook een prachtige dagbesteding is voor mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking. Ook mensen die langdurig uit het arbeidsproces zijn, willen we weer arbeidsritme laten ervaren, zodat ze terug kunnen naar een reguliere baan en weer volledig mee te kunnen doen."

Het terugdringen van armoede is een heel belangrijk thema voor WB. Met het mini-congres 'Winterswijk Armoedevrij in 2040' heeft het college de aftrap gedaan, maar de invulling moet nog beginnen. WB wil voor dit integraal armoedebeleid zo nodig geld vrijmaken. "Het gaat hierbij over generatie-armoede en dat los je niet zomaar op. De problematiek vraagt om een aanpak waarmee je gedragsverandering kunt bewerkstelligen en zorgt dat kinderen die nu in armoede opgroeien, niet in dezelfde situatie terecht komen. Je kan er wel degelijk uitkomen. Wij willen bewijzen, dat als je voor een dubbeltje geboren bent, je wel degelijk een kwartje kan worden. Als WB nemen we hierin binnen de raad het voortouw om mensen structureel uit de neerwaartse spiraal te helpen. De klus is om iedereen te bereiken die in die situatie zit, vooral ook zij die geen beroep doen op de bijstand. Het is een bijzonder langlopend project, dat pas van de politieke agenda af gaat als het doel is bereikt."

Kers op de taart
WB maakt zich hard voor een gecombineerde ijs-skeelerbaan. "Dat is de kers op de taart van onze sportaccommodaties, die het gehele sportpalet compleet maakt. Geen enkele andere partij is daar tegen, maar het idee om een ijsbaan met een skeelerbaan te combineren is van WB." Met het verdwijnen van de ijsbaan aan de Misterweg begon de zoektocht naar een nieuwe locatie. "Daar wordt hard aan gewerkt. Met een combinatie van schaatsen en skeeleren heeft een ijs-skeelervereniging ook veel groeipotentie. En misschien hebben we over een aantal jaren de eerste marathon op natuurijs in Winterswijk. Dat zou een mooie kroon op het werk zijn."

Belevenismuseum
Terra Temporalis noemt Wim Aalderink als ander belangrijk WB-project. "We willen het belevenismuseum nu echt realiseren. Qua geologie en paleonthologie is het een unieke plek met enorme kansen. Je vind bijna geen andere plek waar zulke oude lagen aan de oppervlakte komen. We hebben daar iets unieks te pakken en daar moeten we nu echt wat mee doen."

winterswijksbelang.nl

Meer berichten

Shopbox