Voorzitter Niels Kuenen van de Wooldse Corsoclub tekent de akte terwijl secretaris Leon Kamperman (rechts) en bestuurslid Reinoud Hoijtink (links) toekijken. Links de maquette van de nieuwe corsocreatie 'Hardrock'.
Voorzitter Niels Kuenen van de Wooldse Corsoclub tekent de akte terwijl secretaris Leon Kamperman (rechts) en bestuurslid Reinoud Hoijtink (links) toekijken. Links de maquette van de nieuwe corsocreatie 'Hardrock'. (Foto: Lineke Voltman)

'Woolds corsobloed blijft stromen'

Ze hebben de maquette van hun eerste wagen maar vast meegebracht. De vijf bestuursleden van de nieuwe Wooldse Corsoclub zijn bij notariskantoor Roerdink & Stevelink in Groenlo om de officiële oprichtingsakte te ondertekenen.

(door Lineke Voltman)

Winterswijk - "Het Woold kent een rijke geschiedenis wat betreft het bouwen van wagens voor het bloemencorso, maar de laatste jaren zijn er steeds meer wagens weggevallen, terwijl het corsobloed is blijven bestaan," aldus de voorzitter Niels Kuenen van de kersverse Wooldse Corsoclub. "Met enkele enthousiastelingen hebben we vorig jaar gekeken of er nog animo was voor het oprichten van een nieuwe vereniging. Die animo was er zeker met als resultaat dat we sinds 7 maart een officiële vereniging zijn." Naast Kuenen bestaat het bestuur uit Leon Kamperman (secretaris), Benno Hengeveld (penningmeester) en de leden Reinoud Hoijtink en Harry Kruisselbrink.

Nieuwe leden welkom
Inmiddels hebben zich 35 leden aangemeld bij de Wooldse Corsoclub. Volgens Kuenen is dat aantal voldoende om mee te beginnen, maar andere belangstellenden mogen zich aanmelden via info@wooldsecorsoclub.nl. Hoewel corsobouwers nog wel eens moeite hebben een bouwlocatie te vinden, is dat in het Woold goed gelukt: Kuenen: "We hebben wel even moeten zoeken, maar uiteindelijk zijn we terecht gekomen bij Bert en Wilma Kruisselbrink. We zijn blij dat we daar mogen bouwen."

Eigen dahlia's
Naast het bouwen van corsowagens is de Wooldse Corsoclub ook van plan om eigen dahlia's te gaan telen. Op dit moment hebben ze nog geen stuk grond maar volgens Kuenen zal dat er zeker komen. "Er is vast wel ergens een plek te vinden. De bloemen zijn in de eerste plaats voor eigen gebruik maar we willen ze ook gaan verkopen."

'Hardrock'
Kruisselbrink: "Vorig jaar zijn we al begonnen met het ontwerp voor de wagen waarmee we in augustus meedoen aan het bloemencorso in Winterswijk in de B-categorie. Ik heb alle ideeën verzameld en op papier gezet en daarna hebben Dick Rengelink en Jan te Selle, welbekend in de corsowereld, de maquette gemaakt. De wagen is gebaseerd op de zogenaamde Paasbeelden op Paaseiland. We hebben deze beelden gecombineerd met de moderne tijd zoals kleurrijke koptelefoons. Het thema van de wagen is 'Hardrock'. De bedoeling is dat er veel beweging in de beelden zit en het geheel wordt ondersteund door bijpassende muziek en entourage. De wagen, waarin zo'n 50.000 bloemen worden verwerkt, wordt ongeveer vier meter hoog."

Meer berichten