Han Deunk en Catharina de Fauw voor de expositie 'Zunnerunsels' in Galerie Foto Objectief. "Om de zes weken zal er een andere expositie te zien zijn."
Han Deunk en Catharina de Fauw voor de expositie 'Zunnerunsels' in Galerie Foto Objectief. "Om de zes weken zal er een andere expositie te zien zijn." (Foto: Han van de Laar)

Permanente expositieruimte in Galerie Foto-Objectief

WINTERSWIJK - "Hoewel er in mijn winkel al wel eerder foto's zijn geëxposeerd, heb ik met dit metalen frame een permanente expositieruimte in mijn galerie gecreëerd. De primeur is voor Han Deunk. Hier hangen nu de 21 foto's uit het boek Zunnerunsels."

(door Han van de Laar)

Catharina de Fauw is er trots op dat dit mogelijk is geworden. Haar man Henk heeft het frame bedacht, in elkaar gezet, gelakt en uitgelicht. Afgelopen week werd het feestelijk in gebruik genomen. De expositie in Galerie Foto-Objectief aan de Meddosestraat 27 zal tot 19 april blijven hangen. Daarna is er ruimte voor de volgende. Catharina: "Er zijn nog genoeg leden van de fotoclub die willen exposeren, maar ik roep ook andere amateurfotografen op om contact op te nemen en de mogelijkheden te bespreken." Er is een reglement dat ook op internet staat. Daar kan men zien of aan de voorwaarden wordt voldaan.

Han: "Ik ben blij met de geboden mogelijkheid. Ik heb eerder een fotoboek over De Slinge gemaakt. Daar is inmiddels een tweede druk van. Vervolgens passende foto's bij gedichten van een familielid, die deze Zunnerunsels noemde."

De gedichten werden destijds uit het dialect in het Nederlands vertaald door Henk Krosenbrink. Die foto's zijn niet alleen te zien, maar ook te koop, in ieder gangbaar formaat. Overigens zijn op de site nog meer foto's te zien van de leden van fotoclub Winterswijk. In de galerie kan men tevens foto's en andere voorwerpen laten inlijsten. Dat is belangrijk voor diegenen die de zaak van Lijstenmakerij Ter Horst gaan missen. Die kunnen nu terecht aan de Meddosestraat 27.

fotoclubwinterswijk.nl foto-objectief.nl

Meer berichten