Foto: PR

CDA helpt Scouting Winterswijk bij NLdoet

Winterswijk - Zaterdag vond de nationale NLdoet-actie plaats. Ook dit jaar kwam CDA Winterswijk in actie, en zette zich een dag in bij Scouting Winterswijk.

Na de koffie werd gestart met het schoonmaken van de buitenkant van de blokhut. Op korte termijn gaat de scouting het gebouw beitsen. Er is gezorgd dat alle kieren weer met isoleermateriaal gevuld zijn. Twee anderen zijn bezig geweest het maken van een bak maken voor de PIO-palen. Dat zijn 10meter lange palen waar stellingen mee worden gebouwd, bijvoorbeeld voor de jaarlijkse jamboree. Ook kunnen er bijvoorbeeld een zeepheling of een boomhut mee worden gebouwd. De PIO-palen zijn gebruikt bij de marathon voor de finish en gesponsord aan de scouting. Nu is een bak nodig om de palen droog en veilig weg te leggen en tegen diefstal achter slot en grendel te kunnen zetten. Het voorwerk is klaar.

Ook is geholpen om een klimrek in elkaar te zetten voor de welpen. De blokhut is helemaal schoongeveegd. Alle rommel en zand is eraf, het onkruid weggehaald en de ramen en luiken zijn schoongepoetst. Klaar voor het beitsen. Er is gezellig samen gegeten. Zowel de scouting als het CDA hebben een nuttige en leerzame dag samen gehad!

Meer berichten

Shopbox