Voorzitter Gerrit te Kolste van FC Winterswijk ontvangt de hoofdrolspelers van de sponsoravond. Links oud-wielrenner Gert Jakobs en rechts Vitesse-trainer Henk Fraser.
Voorzitter Gerrit te Kolste van FC Winterswijk ontvangt de hoofdrolspelers van de sponsoravond. Links oud-wielrenner Gert Jakobs en rechts Vitesse-trainer Henk Fraser. (Foto: Han van de Laar)

Henk Fraser: 'Van Feyenoord droom ik regelmatig'

Henk Fraser, trainer van Vitesse en oud speler bij onder meer Feyenoord en het Nederlands elftal is er duidelijk in: "Ooit hoop ik trainer te worden van Feyenoord." Hij vertelde openhartig voor een ademloos publiek. Was Gert Jakobs aan het woord dan kwam men adem te kort van het lachten vanwege zijn hilarische anekdotes. Beide hoofdrolspelers zorgden voor een geslaagde sponsoravond bij FC Winterswijk.

(door Han van de Laar)

Winterswijk - "Sinds de fusie vijf jaar geleden houden we deze avonden", zegt voorzitter Gerrit te Kolste. "Daarvoor ook wel, maar deden we het ieder apart. Nu zijn we één club." André Ruesink secretaris van de sponsorcommissie: "Het aantal sponsoren blijft ongeveer gelijk, maar het aantal businessleden groeit. Daar zijn we erg blij mee. Daarom organiseren we ook regelmatig iets voor hen. Deze avond is er één van."

Traditiegetrouw werd de avond geleid door Eddy van der Ley, zelf presentator en journalist. Hij introduceerde beide gasten. Henk en Gert vertelden over hun rijke carrière. Bij Henk was het allemaal wat serieuzer. Over zijn loopbaan als profvoetballer, zijn liefde voor zowel geboorteland Suriname als Nederland en de enigszins uit de hand gelopen grap van een inbraak bij vriend en teamgenoot Regi Blinker. Ook op de huidige situatie bij Vitesse ging hij in. Hij wil niet langer onder 'Russisch toezicht' staan. Daarop hebben beide partijen besloten hun verbintenis aan het einde van dit seizoen te stoppen. Op de vraag of het Nederlands elftal iets voor hem kan zijn onder Koeman, vertelde Fraser dat dit zo'n grote eer is, dat niemand die kan weigeren. "Maar mijn grote droom, én die van mijn vader, is Feyenoord. Dat zou het einde zijn! Maar uiteraard niet ten koste van mijn vriend Giovanni van Bronckhorst."

Gert Jakobs
Van een ander kaliber waren de verhalen van Gert Jakobs. De zaal lag plat van het lachen. Menigeen vroeg zich af of het allemaal wel klopte, maar eerlijk gezegd is dat bij Gert niet belangrijk. Zoals die keer dat hij een fiets uit het publiek plukte, omdat hij een lekke band had. Toen hij als eerste over de finish kwam, bleken er nog twee kinderen achterop het fietszitje te zitten. Of die keren dat kopman Jean Paul van Poppel moest plassen. Als meesterknecht moet Gert hem dan duwen, maar o wee als er zijwind stond. "Je kreeg dan meteen een warme douche."

In de Tour had hij ooit eens de snelste tijd op de Alpe d'Huez, terwijl Gert toch geen klimmer was. Hij had de avond ervoor alle Nederlanders opgeroepen om hem te duwen, om de 30 meter een ander. Zo geschiedde. Hij kreeg weliswaar drie minuten tijdstraf en een geldboete, maar dat deerde hem niet. Met een glimlach nog om de lippen ging iedereen tevreden naar huis.

Meer berichten