Marcel Smid tapt zijn eerste biertje in De Gulle Waard, het restaurant dat vanaf 1 mei De Gulle Smid gaat heten.
Marcel Smid tapt zijn eerste biertje in De Gulle Waard, het restaurant dat vanaf 1 mei De Gulle Smid gaat heten. (Foto: Lineke Voltman)

De Gulle Waard roeit en tapt verder als De Gulle Smid

Hij ziet het al helemaal voor zich: "Als ik straks 's ochtends in de zon op het terras zit met mijn kopje koffie en langskomende fietsers er bij komen zitten voor koffie of thee en dan ook nog besluiten om te blijven lunchen, omdat het zo gezellig is, dan is een van mijn doelen al geslaagd."

(door Lineke Voltman)

Winterswijk - Aan het woord is Marcel Smid, die restaurant De Gulle Waard - gelegen aan de Mr. ten Houtenlaan op een van de mooiste plekjes in Winterswijk - heeft overgenomen. Smid woont in al 25 jaar in IJmuiden en is actief op het gebied van zang- en acteerwerk, Zo heeft hij gespeeld in musicals en operettes, is hij coach en acteert in reclamespots. Sinds twaalf jaar is hij ook uitbater van een herberg in Velsen-Noord.

Hoe kom je ertoe om naar het oosten van het land te verhuizen? "Al enkele jaren hadden we het plan om IJmuiden te verlaten. We zochten een nieuwe uitdaging en wilden iets in de horeca gaan doen. Na enkele opties bekeken te hebben in Drenthe kwamen we in Winterswijk terecht en hoorden we dat De Gulle Waard te koop stond. Dat was een schot in de roos! Na een gesprek met de eigenaren Henk en Nel was de zaak snel rond." Naast Smid en zijn vriendin Judy Kesmar gaan ook dochter en schoonzoon mee en samen zijn ze van plan om een succes te maken van deze nieuwe uitdaging.

Mooie producten
Smid kent uiteraard de reputatie van kok Nel Schellekens. "Ik ken haar kwaliteiten en die heb ik helaas niet... We gaan het dus anders doen, maar wel met een goede kok die gebruik maakt van mooie producten, het liefst uit de streek. De menukaart willen we voor iedereen toegankelijk maken. Men is welkom voor een kopje koffie met gebak, een kleine snack, de lunch en uiteraard diner."
Smid is nog wel op zoek naar goed personeel, zoals koks en restaurantbedienden. "Ik heb al enkele gesprekken gevoerd maar geïnteresseerden kunnen zich nog melden."

Roeibootjes
Onlosmakelijk verbonden met het restaurant zijn de roeibootjes. "Ik krijg nu al van veel mensen berichtjes daarover zoals 'Ik heb daarin mijn eerste kus gekregen' en 'Dat was de plek van mijn verloving'. Die bootjes wil ik absoluut houden, die liggen er al 100 jaar". Zijn er nog plannen voor verbouw? "Het restaurant is zo mooi, daar ga ik niets aan veranderen. De toiletgroepen worden aangepast alsook de speeltuin. De Gulle Smid, zoals het restaurant gaat heten, wordt omstreeks 1 mei overgedragen aan de nieuwe eigenaren en gaat op 10 juni open voor publiek. Restaurant De Gulle Smid is vanaf die datum zeven dagen per week open van 10.00 tot 22.00 uur.

 

 

 

Meer berichten