Foto: David Simon

Geslaagde programma-fietstour GroenLinks in Winterswijk

Winterswijk - Enkele kandidaten van GroenLinks in Winterswijk hebben op donderdag 8 februari onder leiding van lijsttrekker Tineke Zomer een fietstour gemaakt in en om Winterswijk. Tijdens deze tour werd aan verschillende bijzondere Winterswijkers het verkiezingsprogramma van GroenLinks overhandigd.

Allereerst werd een bezoek gebracht aan Hendrien Floors van de Kringloopwinkel. Zij kreeg het verkiezingsprogramma overhandigd van Tineke Zomer. Voor de vrijwilligers was er een taart voorzien van het GroenLinks logo. Vervolgens werd naar de Zonnebrink gefietst om het programma aan ondernemer Jeroen Schreurs aan te bieden. Dit om te laten zien dat GroenLinks zijn initiatief om jongerenhuisvesting in de voormalige Driemark te realiseren, van harte ondersteunt.

Energieke Buurtschappen
De tour werd voortgezet naar de Kottenseweg waar Willem te Voortwis van Energieke Buurtschappen de ploeg opwachtte met koffie. Tijdens het overhandigen van het verkiezingsprogramma liet Tineke namens de leden van GroenLinks weten dat het burgerinitiatief voor het gezamenlijk opwekken van stroom hard nodig is en de steun heeft van GroenLinks. Ze sprak de hoop uit dat in de toekomst meer van dergelijke initiatieven in Winterswijk kunnen worden opgezet.

Daarna werd in Ratum aan Jan Stronks van Waardevol Cultuurlandschap Winterswijk het verkiezingsprogramma overhandigd. Hierbij benadrukte Tineke dat WCL een waardevolle rol speelt bij het versterken van de mogelijkheden voor natuurinclusieve landbouw en biologisch boeren; dit alles vanwege de noodzaak om de biodiversiteit in het buitengebied te vergroten en te versterken.

Waardering
De tour eindigde in de Meddosestraat bij museum De Wereld van Wenters. Tijdens het overhandigen van het verkiezingsprogramma aan enkele vrijwilligers van het museum sprak Tineke namens GroenLinks haar waardering uit voor alle vrijwilligers die zich hier belangeloos inzetten voor het laten zien van wat Winterswijk te bieden heeft. Het GroenLinksmotto "Iedereen hoort erbij en doet mee" past hier prima bij, zeker ook door de inzet in het museum van mensen met een beperking. Ook hier werd een taart met het GL logo aan de vrijwilligers overhandigd.

Het verkiezingsprogramma van GroenLinks Winterswijk is te vinden op winterswijk.groenlinks.nl en op Facebook: GroenLinks Winterswijk.

Meer berichten