Veteranen en burgers uit regio lopen Diekirch mars

Veteranen en mensen zonder militaire achtergrond lopen op 26 en 27 mei mee met de Diekirch Mars in Luxemburg. De mars heeft een militaire achtergrond, maar de initiatiefnemers willen ook graag mensen zonder militaire achtergrond meenemen.

“In principe kan gewoon iedereen mee doen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd”, vertelt Niels van Bockel, één van de initiatiefnemers. Hij kwam samen met een maatje op het idee en besloot eens rond te vragen. “We zijn samen op het idee gekomen dat we een keertje mee willen doen met een mars, gewoon een wandeltocht. Toen kwamen we uit op de Diekirch Mars. We hebben nu een groepje van ongeveer twaalf, dertien man die mee willen.”

Van Bockel werd uitgezonden naar Afghanistan en is dus veteraan, in die hoedanigheid is hij ook actief binnen de Stichting Veteranen Oost-Nederland, maar hij wil ook graag mensen meenemen die gewoon graag willen wandelen. “Het is gewoon spontaan begonnen, het is geen uitje voor alleen vrijwilligers, het is ook niet een uitje voor alleen veteranen. Iedereen die mee wil, meld maar aan.” De mars wordt gelopen op 26 en 27 mei en de afstanden variëren van 12 tot 40 kilometer per dag. De groep uit de Achterhoek vertrekt op 25 mei al richting Luxemburg. Aanmelden kan via pr@svon.nl, uiterlijk 16 februari.

Meer berichten