Logo winterswijkseweekkrant.nl


het voormalige woonwagencentrum Dennenoord (Foto: Anton Reuvekamp)

Boek over woonwagencentrum Dennenoord

Winterswijk - In een besloten bijeenkomst wordt op 6 februari in de Museumfabriek aan de Laan van Hibelink het boek over het leven, wonen en werken op Dennenoord gepresenteerd.

Het boek over het voormalige woonwagencentrum Dennenoord en haar bewoners is gemaakt door de Oral History werkgroep van de Vereniging Het Museum. Daarvoor hebben de leden van de werkgroep een aantal voormalige bewoners van het centrum, de sociaal cultureel opbouwwerker, een leraar van de Bisschop Bekkers-school en een vertegenwoordiger van de Vincentiusvereniging geïnterviewd. Openhartig vertellen zij in het boek over hun leven op het centrum, de ontmanteling ervan, de vooroordelen, segregatie en integratie. Het totaal geeft een goed beeld van het leven en werken op Dennenoord, dat in 1970 werd geopend en in 1992 definitief werd gesloten.

Het boek is vanaf 6 februari te koop in de Museumfabriek en museum de Wereld van Wenters. Leden betalen 10 euro en niet leden 12,50 euro. Het boek is tevens te koop bij de boekhandels Kramer en Holders.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox