Ongedwongen opstelling Classic WM tijdens Viva l’Opera in Groenlo.
Ongedwongen opstelling Classic WM tijdens Viva l’Opera in Groenlo. (Foto: Ans ter Horst)

Classic WM met Viva l'Opera naar Varsseveld

De zangers en zangeressen van Classic WM gaan op zaterdag 17 februari in de Grote of Laurentiuskerk aan het Kerkplein te Varsseveld op herhaling met hun concert Viva l’Opera. In november heeft het regionale koor twee totaal uitverkochte uitvoeringen hiervan gegeven in Groenlo. Iets nieuws is er wel in het programma, dat bestaat uit bijna dertig werken van componisten als Verdi, Mascagni, Mozart en Rossini.

(door Ans ter Horst)

Winterswijk - Er vervalt een nummer en hiervoor in de plaats is het prachtige koor van de hofdames uit de opera Anna Boleyn van Donizetti gekomen. En een nieuwe soliste, Rachel Westerveld uit Aalten, gaat nu La vergine degli angeli uit La Forza del Destino van Verdi gaat zingen. De sopraan zong in Groenlo -met haar plaatsgenoot Sacha Bleeker als projectlid mee in het koor en in ensembles. Beiden waren heel enthousiast over het repertoire en werden na Groenlo officieel lid.

Tevens zal pianist Evert-Jan de Groot uit Utrecht, die op vleugel alle zang begeleidt, als intermezzo in Varsseveld twee andere stukken spelen, nl. Etudes van Rachmaninoff. Instrumentale medewerking verleent eveneens organist Wim Ruessink, cantor-organist van de PG Winterswijk en dirigent van o.a. het Varsseveld Mannenkoor, bij het nummer Il santo nome, evenals violist Papillon Boddeke. Solist is Gerard Oxener. Het Paaskoor uit Cavalleria Rusticana met als soliste Marjon Westerdiep wordt ondersteund door vleugel en orgel. Andere eigen solisten zijn Albert Dik, Henk van Duinen, Jan Nijman en Martin Hogenkamp. Grote koorwerken zijn er o.m. uit Il Trovatore, Cavalleria Rusticana, Idomeneo en Die Entführung aus dem Serail. Algehele leiding heeft dirigent Emile Engel uit Lichtenvoorde.

Meer actie
Ook in de Laurentiuskerk zullen de zangers en zangeressen gebruik maken van podium en zaal, zodat er voor het publiek wat meer actie te zien is. Vooral bij het Paaskoor staan ze dicht op de toehoorders. De preekstoel wordt zelfs weggehaald. Technisch is het niet mogelijk achtergrondprojectie te gebruiken, maar de geluids- en lichttechniekmensen van A60 Audio Producties Didam hebben genoeg mogelijkheden om het geheel een aantrekkelijk aanzien te geven.

Viva l’Opera begint om 20.00 uur. Zaal open 19.15 uur. Kaartverkoop via mailadres: kaarten@classicwm.nl en bij Boekhandel Rutgers, Spoorstraat 10 in Varsseveld. En indien nog voorradig ’s avonds a.d. zaal. Entree is 15 Euro p.p., incl. progr.. Meer info: classicwm.nl

Meer berichten

Shopbox