Foto: PR

Survivalwinnaar Dinant Huurneman ook naar KroeseWeverscross

WINTERSWIJK – Dinant Huurneman, zondag nog winnaar van de Survivalrun van Beltrum, zal aanstaande zondag ook zijn opwachting maken in Winterswijk, bij de KroeseWeverscross van zijn eigen vereniging AV Archeus. De survivalatleet uit Meddo doet mee aan de 10 kilometer, een van de vijf afstanden waaruit gekozen kan worden.

Gezien de zwaarte van de crossloop, met boomstammetjes, drassige weilanden en modderige paadjes, is Huurneman een van de favorieten voor het podium. Maar ook clubgenoot Lars Duistermaat, onlangs nog winnaar van de halve marathon bij de Keiloop in Meddo, doet mee aan de cross, die zondag zijn zevende editie beleeft. Duistermaat won vorig jaar de 10 km in een tijd van 36.23.

Honderd voorinschrijvers
Onder de nu meer dan honderd voorinschrijvers kunnen ook nog veel 'dark horses' zitten. Traditioneel doen veel recreanten en wedstrijdatleten uit de hele Achterhoek en het Duitse grensgebied mee. En inmiddels hebben lopers uit het hele land hun komst naar sportcomplex De Hunenbulten bevestigd, onder andere uit Lelystad, Nieuwekerk aan de IJssel, Amsterdam en Elst.

Ook bij de dames kan zich zondag een mooie strijd op de 10 km gaan ontwikkelen met deelnemers als triatlete Dorothé Vrieze (vaste podiumkandidaat), Sandra Wassink van Archeus (winnares 2017 ) Ineke Voets uit Elst (tweede in 2017).

Lopersinfo KroeseWeverscross 2018
Start en finish zijn op het complex van AV Archeus aan de Vredenseweg 134b in Winterswijk. De deelnemers van de KroeseWeverscross kunnen gebruik maken van de kantine en de kleedkamers. Ook zijn er voldoende parkeerplaatsen en is er een ruime gelegenheid tot stalling van fietsen. De tijdmeting is met chips.
De start van de jeugdloop over 1,2 km (t/m 11 jaar) is om 10.30 uur en de jeugdloop over 2 km (12 t/m 14 jaar) begint om 10.45 uur. De lange jeugdcross (nieuw) over 3,2 km start om 11.00 uur, de korte (5 km) en de lange (10 km) cross voor volwassenen starten tegelijk om 11.30 uur.

De inschrijfkosten zijn net als bij vorige editie 3 euro bij voorinschrijving voor de drie kortste afstanden en 4 euro bij na-inschrijving. Voor de twee langste afstanden is dat 5 euro bij voorinschrijving en 6 bij na-inschrijving. Voorinschrijving kan t/m vrijdag 12 januari via av-archeus.nl

Meer berichten

Shopbox