zittend v.l.n.r.: penningmeester Monique ten Dolle, voorzitter Heleen Nijweide, secretaris Yvonne Verheijen en bestuurslid Wilma Wiggers. Staand Bob Rhebergen: " Als je op camping Stortemelk op Vlieland om de bocht komt en de Kamp Wentersvlag ziet wapperen, begint de Vlielandweek."
zittend v.l.n.r.: penningmeester Monique ten Dolle, voorzitter Heleen Nijweide, secretaris Yvonne Verheijen en bestuurslid Wilma Wiggers. Staand Bob Rhebergen: " Als je op camping Stortemelk op Vlieland om de bocht komt en de Kamp Wentersvlag ziet wapperen, begint de Vlielandweek." (Foto: Betty Wassink)

Jubileummusical over 70 jaar Kamp Wenters

Op Vlieland wordt in mei voor de zeventigste keer Kamp Wenters opgebouwd. De organiserende stichting Wadd'envakanties viert dit jubileum met een musical in Theater de Storm en de uitgave van een jubileumboek.

(door Betty Wassink)

WINTERSWIJK - Kamp Wenters is de traditionele kampeervakantie voor de achtstegroepers van de acht openbare basisscholen. De Stichting Wadd'envakanties ziet de toekomst voor het tentenkamp met vertrouwen tegemoet. Mede door de vele honderden donateurs is het ook financieel haalbaar om de traditie voort te zetten. Bestuurslid Bob Rhebergen: "We gunnen ook de volgende generaties deze bijzondere kampeerervaring, dus we gaan voor de volgende 70 jaar."

Kamp Wenters bleef al die jaren vrijwel onveranderd. Wilma Wiggers heeft tientallen jaren ervaring met het Vlielandkamp. "Zo'n week 'terug naar de basis' smeedt bij de kinderen een band, maar ook als leerkrachten en leerlingen onderling leren we elkaar op een andere manier kennen. Kinderen komen zelfstandiger terug dan dat ze vertrokken."

Musical
Ter gelegenheid van het jubileum wordt op 29 maart in Theater de Storm door alle achtstegroepers samen met leerkrachten, kooktantes en de opbouw- en afbraakploeg een Kamp Wenters-musical opgevoerd. Wat begon met een door kooktante Monique ten Dolle geschreven liedje, groeide uit tot een musical over Vlieland-belevenissen. "Het wordt één groot feest der herkenning." De Stichting Openbaar Primair Onderwijs Winterswijk (SOPOW) ondersteunt het initiatief door het vrij-roosteren van leerkrachten. Heleen Nijweide: "We zijn blij dat dat allemaal lukt en dat de musical dit jaar het thema van het cultuureducatieproject SAM-SAM is."

Boek
Bob Rhebergen is samen met oud-bestuurslid Truus Otten en kooktante Yvonne Verheijen bezig met een jubileumboek, dat met verhalen, foto's en Vlieland-recepten een inkijkje geeft in Kamp Wenters door de jaren heen. "We streven naar uitreiking van het eerste exemplaar aan burgemeester Bengevoord op 29 maart. Daarnaast willen we graag beelden van 70 jaar Vlieland digitaal archiveren en roepen mensen op om vooral groepsfoto's van Vlieland beschikbaar te stellen." Inzenden van foto's kan via media@kampwenters.nl.

Kaartverkoop musical
Op 29 maart wordt de musical overdag voor alle leerlingen opgevoerd in De Storm. De kaartverkoop voor de avondvoorstelling begint in februari.

facebook.com/keukentent
kampwenters.nl

Meer berichten

Shopbox