Logo winterswijkseweekkrant.nl


Gerdienke Prange, Lieke en Martijn Lasonder proosten met Rick Kruisselbrink en Ester Mengerink op hun toekomst als nieuwe buren in Corle, waar de naobers hen met open armen ontvangen.
Gerdienke Prange, Lieke en Martijn Lasonder proosten met Rick Kruisselbrink en Ester Mengerink op hun toekomst als nieuwe buren in Corle, waar de naobers hen met open armen ontvangen. (Foto: Betty Wassink)

Verjonging buurtschap Corle: nieuwe buren warm onthaald

Aan de Bessinkgoorweg in Corle knalde vrijdag de champagnefles bij aankomst van Martijn Lasonder (39) en Gerdienke Prange (36) en hun dochtertje Lieke (2½) als nieuwe bewoners van boerderij Hutteman.

(door Betty Wassink)

CORLE - Na het doorknippen van een lint werd er geproost op de verjonging van de buurt. Ook Rick Kruisselbrink en Esther Mengerink (beide 31) werden bij de ceremonie betrokken. Zij kregen onlangs de sleutel van de dichtbij gelegen boerderij Elsman aan de Grote Veldweg, waar ze in de loop van dit jaar gaan wonen. Buurman Johan Damkot is verheugd met deze ontwikkelingen. "In deze tijd van vergrijzing en ontgroening zijn we extra blij met de komst van deze jongelui in onze buurt."

De Achterhoekers Martijn en Gerdienke hebben tien jaar in Enschede gewoond. "We wilden graag terug naar de Achterhoek voor de gemoedelijkheid. Hier heb je meer rust en ruimte, maar wel de verbondenheid met de buren." Ze waren blij verrast met de warme ontvangst op hun nieuwe plek, waar Martijn voldoende ruimte heeft voor het bouwen van survivalbanen voor zijn buitensportbedrijf. "Maar een van de eerste dingen waar je naar kijkt, is een basisschool in de buurt. We hoorden, dat de Julianaschool een goede school is, dus daar zijn we blij mee." De vorige eigenaren lieten ook een mooi ingerichte tuin achter. Gerdienke: "Dat wordt nog wel een uitdaging, maar we maken het zo, dat we het goed kunnen bijhouden." In februari verwachten ze hun tweede kindje en er wachten nog interne verbouwingen.

Verbouwen
Rick en Esther wonen nu nog in Miste en gaan hun boerderij Elsman eerst nog verbouwen. Ze wilden altijd al graag buitenaf wonen en hadden een sterke voorkeur voor Corle, waar ze veel vrienden hebben en ook aan het volksfeest meedoen. "Het is een mooie, gezellige buurtschap. En dat werkgever De Twee Bruggen dichtbij is, is natuurlijk ook een pluspunt."

Buurman Marcel Lageschaar van Corle's Belang ziet de ontwikkelingen in de kleine buurtschap ook als verrijking. "Er zijn 260 inwoners in Corle. Vergrijzing hou je niet tegen, maar juist daarom zijn dit soort momenten zo belangrijk voor de toekomst van onze buurtschap en het verenigingsleven."

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox