Winnaar Frank ten Hagen met de Toon Tragter bokaal
Winnaar Frank ten Hagen met de Toon Tragter bokaal (Foto: Erik ten Hagen)

Frank ten Hagen winnaar Toon Tragter Bokaal

Winterswijk - Traditioneel wordt er de eerste clubavond van het jaar bij de Winterswijkse Damvereniging gesneldamd om de Toon Tragter Bokaal. Met 12 spelers werden er 7 rondes gespeeld volgens het Zwitserse systeem.

Opvallend in het toernooi was dat de dammers aan elkaar gewaagd waren en iedereen van elkaar punten af kon pakken. Zo eindigde Paul Hageman weliswaar op de 12e plek, maar behaalde wel een winstpartij tegen John van Laarhoven en liet in een paar andere partijen de punten uit zijn handen glippen.

Al in de openingsronde won Thomas Esselink verrassend van titelverdediger Erik ten Hagen. Thomas zette een goede reeks neer en moest het na vijf punten uit drie wedstrijden opnemen tegen Frank ten Hagen. Frank had tot dat moment alles nog gewonnen en trok ook in deze partij na een spannende ontknoping aan het langste eind. In de 5e ronde verloor Frank echter van Erik ten Hagen waarna Frank en Erik samen aan kop gingen. In de laatste twee rondes wonnen beiden hun partij en eindigden daarmee 12 punten. De weerstandpunten moest hierbij de doorslag geven. De weerstandpunten waren in het voordeel van Frank, die daarmee het toernooi won en de Toon Tragter bokaal in ieder geval één jaar in het bezit met hebben.

Meer berichten

Shopbox