Logo winterswijkseweekkrant.nl


Full Power
Full Power (Foto: Jan Nekkers)

Winterdrums onderdeel van Nationaal Theaterweekend 2018

Drumshop Interdrum en muziekvereniging Excelsior organiseren dit jaar voor de negende keer het slagwerkfestival Winterdrums. Doel van het festival is om te laten zien hoe leuk en veelzijdig slagwerk is. Doel van het Nationaal Theaterweekend is om heel Nederland op een laagdrempelige manier te laten zien hoe leuk theater is. Winterdrums past dan ook perfect in het Theaterweekend. Voor 5 euro kan het publiek de hele middag vertoeven in de aangename ambiance van Theater de Storm én genieten van slagwerkmuziek.

Winterswijk - Diverse slagwerkgroepen nemen het publiek mee in de veelzijdige wereld van slagwerkmuziek. Deze kent een enorme diversiteit aan percussie-instrumenten en ook de muziekstijlen zijn veelomvattend. Van ritmisch tot melodisch en van bombastisch tot intiem. Dit wordt de bezoeker bij binnenkomst al duidelijk, wanneer zij wordt ontvangen met een verrassend optreden.

Body percussion
De middag wordt afgetrapt door Slagwerkgroep Markelo, gevolgd door de slagwerkgroep van muziekvereniging Excelsior. Enkele maanden geleden brachten de slagwerkers van Excelsior nog een show met slechts behulp van klompen, plastic buizen en hun eigen lichaamsdelen (zogenaamde 'body percussion') op de verschillende podia in China. Voor Winterdrums hebben ze een sfeervol programma voorbereid met o.a. de titelmuziek van de serie Game of Thrones. Hierna maken Concordia Beltrum en de KWOV het eerste blok spetterend af.

Twee zalen
De optredens zijn afwisselend in de theaterzaal en de feestzaal van de Storm. Hierdoor hoeft geen optreden gemist te worden. Na de eerste pauze nemen Amicitia Rietmolen, Volharding Borculo en AOV Aalten de stokken over voor wederom een pittig staaltje slagwerkmuziek. Het laatste deel van de middag wordt ingevuld door Volharding Beek, Advendo Lochem en Full Power uit Eibergen zorgt voor een spectaculair slot.

Theater de Storm isijn zondag 28 januari vanaf 11.30 uur geopend. Gasten worden muzikaal verwelkomd, waarna om 12.00 uur het officiële programma begint. De middag eindigt rond 17.00 uur. De bar is doorlopend geopend. Vrij in- en uitlopen is door de festivalopzet van Winterdrums mogelijk.

Informatie
Kijk voor meer infoe op excelsior-winterswijk.nl. Op de facebookpagina van Excelsior Winterswijk stellen de slagwerkgroepen zich in de weken voorafgaand aan Winterdrums voor in een vlog. Houd de pagina daarom goed in de gaten.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox