Home-Start zoekt maatje voor een gezin. (Foto: PR)
Home-Start zoekt maatje voor een gezin. (Foto: PR) (Foto: PR)

Word ook maatje voor een gezin

WINTERSWIJK - Vrijwilligers van Home-Start bieden gezinnen met kinderen van 0-14 jaar een steuntje in de rug waar zij het nodig hebben. Door er gewoon te zijn, een luisterend oor te bieden, samen iets leuks te doen, de buurt te verkennen, uitleggen hoe dingen in Nederland gaan en te sparren als er opvoedingsvragen zijn, kunnen vrijwilligers al een positief verschil maken.

Al deze dingen kunnen veel betekenen als het even niet lekker loopt of als men zich eenzaam voelt. Het doel is om vroegtijdig een steuntje aan te kunnen bieden om te voorkomen dat dagelijkse problemen uitgroeien tot erger. Iedereen heeft wel eens een periode waarin het niet zo goed gaat. En als er dan geen netwerk is, of men niet op familie of omgeving terug kan vallen, dan kan een vrijwilliger van Home-Start uitkomst bieden.

Op donderdag 25 januari 2018 start de cursus voor nieuwe vrijwilligers. Deze cursus wordt gegeven op de donderdagochtend, in zes opéénvolgende weken. Tijdens de cursus (combinatie van e-learning en live training) leert men hoe de gezinnen het best te ondersteunen. Na de cursus worden vrijwilligers begeleid door een professionele coördinator en ook is er regelmatig contact met collega vrijwilligers. Na de cursus bepalen vrijwilligers zelf of men ingezet wil worden bij gezinnen met kinderen van 0-7 jaar of bij gezinnen met kinderen tot 14 jaar. Het gezin wordt maximaal 1 dagdeel per week bezocht.

Voor informatie of aanmelding als vrijwilliger, maar ook als gezinnen ondersteuning willen, kan men contact opnemen met de coördinatoren Will Schippers, 06-12998606, w.schippers@yunio.nl of Charlotte Boelens, 06-10801276, c.boelens@yunio.nl

Meer berichten