Enkele leden van Die Slingetaler luisteren het laatste kerstfeest op in Brinkheurne.
Enkele leden van Die Slingetaler luisteren het laatste kerstfeest op in Brinkheurne. (Foto: PR)

Laatste 'Karstfeest' in Brinkheurne met Die Slingetaler

Voor de laatste keer viert Brinkheurne gezamenlijk 'Karstfeest'. Op zondag 17 december wordt deze 'grande finale' verzorgd door de Kerstfeestcommissie in samenwerking met Die Slingetaler. Enkele leden van Die Slingertaler presenteren 'Het gevoel van Kerst'. Een muzikaal programma waarin het kerstverhaal de rode draad vormt.

BRINKHEURNE - Ieder jaar was het Kerstfeest in de Brinkheurne een sfeervol en inspirerend samenzijn onder de jonge en oude Brinkheurnaren. Altijd kwamen er tussen de 100 en 150 ingezetenen op af. Waar nog lange tijd dominee De Jonge is voorgegaan, hebben voorzitter Willem te Voortwis samen met de commissie en zijn familie de laatste jaren de toon van het kerstfeest gezet.

Creatieve bijdragen
Ook al had de Brinkheurne al jaren geen school meer; toch werd er nog lange tijd met de kinderen een toneelstuk ingestudeerd. De laatste jaren werd dit vervangen door creatieve bijdragen van jong talent. Voor de oudere Brinkheurnaren die niet meer konden komen, werden in de verzorgingshuizen kerststukjes gebracht. Alle kinderen kregen een presentje.

Aan alles komt een eind; er zijn geen vrijwilligers meer te vinden om het Kerstfeest voort te zetten. Nog één keer knallen, met een prachtig feest. Het kerstfeest in zalencentrum Reuselink begint om 19 uur. Toegang is gratis. Aanmelden kan via Facebook: Kerstfeest Brinkheurne.

Meer berichten