Foto: PR

Geweldig weekend voor Crescendo op Gozo

De leden van muziekvereniging Crescendo Ratum, vergezeld door Herman van der Beek en Ronald Huijskes en partners, hebben een geweldig weekend op Gozo (Malta) gehad.

Het gezelschap vertrok vrijdagochtend in alle vroegte richting het vliegveld van Frankfurt. Zij arriveerden om half 1 op het eiland Malta waar de Ferry naar Gozo werd genomen. Zomerse temperaturen deden de groep als snel op het terras belanden. Na installatie in de appartementen vertrok het gezelschap voor een eerste repetitie naar de basisschool van Gharb. Crescendo speelde die avond samen met de Mela band van Sicilië op het plein voor de kapel. Een concert dat via livestream voor de thuisblijvers te volgen was.

Zaterdag overdag was er een officieel programma voor de bestuursleden en kregen de overige aanwezige een rondleiding in de kapel van Gharb en het museum aldaar. Gezamenlijk werd de dag verder doorgebracht op de Hop on-Hop off bus en kregen ze een goede indruk van het eiland, haar cultuur en toeristische attracties. Enkele maakten van de gelegenheid gebruik, tijdens de lunch, het zeewater uit te testen bij een buitentemperatuur van 23 graden.

Defilé
Zaterdagavond was er een groot defilé van alle aanwezige orkesten waaronder: Pipes en drums, de Gharb band en de orkesten uit Ratum en van Sicilië. De laatste drie verzorgden op het kerkplein een afwisselend concert. Tot in de late uurtjes verbleven de muzikanten op het plein alwaar Crescendo het roeien introduceerde bij de overige orkesten.

Zondag , vroeg uit de veren vanwege de officiele inauguratie van het Gharb monument. Deze was vooraf aan de kerkdienst gepland. In de kerkdienst werden vlaggen en vaandels van de orkesten gezegend.
Het officiële programma werd rond de klok van 13 uur afgesloten met een optocht door de straten van Gharb van alle aanwezige orkesten en een optreden voor de tribune voor genodigden en notabelen van Gharb.

Na de lunch kwam het feest nog een keer op gang toen op de tonen van Barcelona de orkesten van Sicilië en Ratum elkaar troffen op het kerkplein. Een geweldige muzikale afsluiting. Het moment om de organisatie en de burgemeester David Apap Agius te bedanken en in het zonnetje te zetten. Zijn enthousiasme en inzet hebben de leden van Crescendo en haar aanhang een onvergetelijk weekend bezorgd.
Kijk voor foto's en filmpjes op de site van Crescendo Ratum.

Meer berichten