Foto: PR

't Kempken wederom de beste bij fietscontrole

Meddo - Voorzitter Joost Warring van de VVN afdeling Winterswijk reikte vrijdagmorgen de wisselbeker uit aan Sven, de jongste leerling van basisschool 't Kempken. Meddo had van 13 Winterswijkse basisscholen het hoogste percentage goedgekeurde fietsen bij de jaarlijkse fietscontrole, namelijk 96,83 %.
Omdat 't Kempken vorig jaar ook al de hoogste score haalde en in 2011 ook al had gewonnen, mag de school de beker definitief houden.

Dit komt niet zomaar uit de lucht vallen; 't Kempken heeft vier actieve verkeersouders, die geregeld activiteiten organiseren. Zo staat voor vrijdag 8 december VOMOL op het programma voor de hoogste groepen. Dit is een korte cursus, uitgevoerd bij loonbedrijf Huiskamp in Huppel, waarbij de leerlingen zelf de potentiële gevaren van grote landbouwmachines kunnen ervaren.

Warring sprak speciaal de leerlingen van groep 8 toe en constateerde dat bij de onlangs gehouden fietscontroles bij het voortgezet onderwijs in Winterswijk de percentages goedgekeurde fietsen bleven steken onder de 60 procent. "Bedroevend laag," vond hij. ''De basisscholen zitten gemiddeld op ruim 83 procent.''
Een veilige fiets blijft de verantwoordelijkheid van de ouders. ''Als VVN-Winterswijk signaleren wij niet alleen, maar zullen we hierop verder ingaan: het is tijd voor een bewustwordingsproces!

Naast de felicitaties voor 't Kempken, was er tenslotte voor alle leerlingen nog een mandarijntje, hetgeen met luid gejuich ontvangen werd.

Meer berichten