Pauzeer en Relax
Pauzeer en Relax (Foto: André Grevers)

Pauzeer en Relax

'De tijd heeft niet ons, wij hebben de tijd' las ik eens in een artikel, over de dagelijkse drukte die ons leven beheerst en het gevoel dat een dag van 24 uur te kort voor ons is. Rust is waar we naar streven, waar we behoefte aan hebben. Even pauzeren.

Hoe mooi en tastbaar is deze wijsheid vormgegeven in de klok aan de rand van de parkeerplaats, voor de turnhal bij het spoor. Een klok die dag in dag uit, week in week uit, maand in maand uit, bewust de verkeerde tijd aangeeft.

Het effect is zeer doeltreffend: een ieder die zich haast voor een afspraak en onderweg snel een blik werpt op deze klok om te zien of er misschien nóg harder gelopen, gefietst dan wel gereden moet worden, ziet dat hij of zij ineens in een totaal andere tijd leeft. Je wordt als het ware even wakker geschud het gejaagde leven. Bijna te laat voor die tandartsafspraak van 9.00 uur? O kijk, het is 15.37 uur, rustig aan dus, vanwaar die haast?

Echt waar, deze klok is een prachtig voorbeeld van ont-haasten, briljant bedacht. Ik voel me dan ook bevoorrecht dat ik hier meerdere malen per dag langs mag fietsen of rijden. Heerlijk om jezelf even te mogen parkeren, zodat je aan je welverdiende 'Pauze + Relax' moment toekomt.

O ja, de bijgaande foto werd om 20.46 uur genomen. Heerlijk, toch?

André Grevers

Meer berichten