Kalksteengroeve van Sibelco in Winterswijk. Foto: Sibelco
Kalksteengroeve van Sibelco in Winterswijk. Foto: Sibelco

Sibelco geeft Steengroevetheater ook in 2017 groen licht

De steengroeve in Winterswijk die dit voorjaar plotseling voor het publiek dichtging, gaat toch voor enkele partijen weer open. Dat heeft eigenaar Sibelco bepaald.

WINTERSWIJK - De steengroeve ging in maart op slot voor publiek, vanwege aangescherpte veiligheideisen van het bedrijf. Alleen de reeds geplande theatervoorstellingen mochten doorgaan. Alle andere activiteiten werden stopgezet. Inmiddels heeft Sibelco enkele proefevenementen en inventarisaties gehouden. Daarop is besloten dat er in 2017 weer enkele activiteiten gehouden mogen worden in de steengroeve.

Zo keert het Steengroevetheater volgend jaar terug in de steengroeve. "De proef van afgelopen jaar is door een constructieve samenwerking goed verlopen. Alle betrokkenen hebben hier de handen ineen geslagen. Deze manier van samenwerken zal de basis vormen voor het Steengroevetheater in 2017", meldt Sibelco.

Voor het doen van geologisch en paleontologisch onderzoek en veldwerkzaamheden krijgt een aantal partijen toestemming. Dit zijn universiteiten en de afdelingen Winterswijk en Limburg van de Nederlandse Geologische Vereniging. Daarbij moeten ze wel rekening houden met de veiligheid en de biodiversiteit in de steengroeve. Eind 2017 worden alle activiteiten opnieuw geëvalueerd, zo laat het bedrijf weten.

Meer berichten