Hooiland in de ochten in Nationaal Landschap Winterswijk. FOTO: 100% Winterswijk
Hooiland in de ochten in Nationaal Landschap Winterswijk. FOTO: 100% Winterswijk

Nationaal Landschap Winterswijk niet genomineerd voor verkiezing 'Mooiste natuurgebied van Nederland'

Winterswijk – Nationaal Landschap Winterswijk is helaas niet genomineerd voor de verkiezing tot mooiste natuurgebied van Nederland. Dat heeft de vakjury, onder voorzitterschap van mr. Pieter van Vollenhoven, maandag 10 oktober bekend gemaakt tijdens de uitzending van 'De Wereld Draait Door'

De gemeenten Aalten, Oost Gelre en Winterswijk stelden zich in september met het 'Nationaal Landschap Winterswijk' kandidaat voor de verkiezing. In het daarvoor aangeleverde bidbook beschreven zij wat het gebied, inclusief in- en aanliggende kernen zo bijzonder maakt, zowel vanuit het oogpunt van de natuur als vanuit de toerist en inwoner.

Trots op deelname
Jolanda Snellenberg, voorzitter van de werkgroep en tevens beleidsmedewerker ecologie en landschap bij de gemeente Winterswijk reageert: "Erg jammer dat we ontbreken in het rijtje van genomineerden, maar bij deze natuurlijk onze hartelijke felicitaties aan de genomineerde natuurgebieden. Ondanks dat we niet genomineerd zijn, zijn we trots op onze deelname. We zijn er nog steeds van overtuigd dat het Nationaal Landschap Winterswijk een bijzonder stuk van Nederland is."

Nationaal Landschap Winterswijk
Met vier Europees beschermde natuurgebieden en talloze andere bijzondere stukjes natuur, inclusief bijzondere soorten als kraanvogel en patrijs, mogen we het Nationaal Landschap Winterswijk met recht een prachtig gebied noemen. De grensligging, vestingstadjes, scholtengoederen en het naoberschap maken de streek uniek. Dat er in zo'n gebied ook nog gewoond en gewerkt wordt, maakt het nog eens extra bijzonder.

Samenwerking doorgezet
Met veel enthousiasme en energie is er de afgelopen maanden door veel verschillende partijen samengewerkt om de kandidatuur voor deze verkiezing mogelijk te maken. Er ligt nu een mooie basis om dit unieke natuurgebied gezamenlijk te blijven promoten en plannen maken om deze streek goed op te kaart te zetten.

Meer berichten