Foto: pr

Wikipedia schrijfweek over Gelderland: beschrijf Gelders Erfgoed op de wereldwijde encyclopedie

Winterswijk - Iedereen kan de wereldwijde encyclopedie Wikipedia bewerken! U dus ook! Een mooie aanleiding om hiermee een begin te maken is het schrijfevenement over Gelderland dat plaatsvindt van 2 tot en met 15 oktober. In Winterswijk kunt u terecht op 7 oktober, van 11.00 - 14.00 uur, in de Bibliotheek Winterswijk.

Tijdens deze zogenaamde dubbele schrijfweek staat Wikipedia in het teken van Gelderland. Is er in uw omgeving een bijzonder gebouw, onderwerp, persoon of kunstwerk dat thuishoort in een encyclopedie maar nog geen artikel op Wikipedia heeft? U kunt hier verandering in brengen door dit artikel te schrijven.

Gedurende de schrijfweek worden bij verschillende Gelderse erfgoedinstellingen schrijfmiddagen voor Wikipedia georganiseerd. Onder andere Archief Ede, Bibliotheek Doetinchem, Bibliotheek Hengelo, Bibliotheek Winterswijk en Museum het Valkhof GAC openen hun deuren voor een activiteit. Hier krijgt u een introductie over Wikipedia en begeleiding bij het schrijven van uw eerste artikel. De bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk.

Nieuwsgierig naar de Wikipedia schrijfweek? Kijkt u dan op de website van Erfgoed Gelderland! Heeft u vragen over Wikipedia in het algemeen? Neemt u dan contact op met Michelle van Lanschot, Wikipedian in Residence voor Erfgoed Gelderland, via m.vanlanschot@erfgoedgelderland.nl.

Meer berichten