Logo winterswijkseweekkrant.nl


Duo Hans Keuper/Ferdy Jolij en boekpresentatie bij jubileum Dialectkring

De zestigjarige Dialectkring Achterhook & Liemers houdt op zondag 1 oktober de honderdste aflevering van het programma 'Met dialect op de koffie'.Op deze morgen wordt het boek Met Eigen Woorden deel 3 gepresenteerd, een initiatief van wijlen Henk Krosenbrink.

Deel 1 gaat over het schrijven in de streektaal in de periode 1600-1900, deel 2 bestrijkt de periode 1900-1950 en deel 3 gaat over de periode 1950-2000. In het naslagwerk, samengesteld door D.J. ten Hoopen en H. Lettink, staan 63 streektaalschrijvers en wordt uitgegeven door uitgeverij Fagus uit IJzerlo, in samenwerking met de Henk Krosenbrink Stichting. Het eerste exemplaar zal worden uitgereikt door Hans Keuper. Het boek is deze morgen te koop voor € 19,95. (Winkelprijs € 24,95)

Honderdste aflevering 'Met dialect op de koffie'
Daarna zorgen Hans Keuper (Boh Foi Toch) en Ferdi Joly (Ex-Normaal en ex-Boh Foi Toch gitarist) samen voor een sfeervolle invulling van de honderdste aflevering van 'Met dialect op de koffie'. Ze brengen luisterliedjes in het dialect van Dinxperlo en Zieuwent.

De bijeenkomst wordt gehouden van 11.00 uur tot 13.00 uur bij Erve Kots in Lievelde. De entree bedraagt deze speciale morgen tien euro per persoon inclusief twee keer koffie of thee. Ook niet-leden van de Dialectkring zijn van harte welkom.

dialectkring.nl

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox